דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 11 בספטמבר 2012

דלעת ספגטי

אני מכירה את הדלעת המיוחדת הזו כבר כמה שנים.
בכל פעם היא מפתיעה אותי מחדש... כי כשמה כן היא- כאשר מבשלים אותה היא מעין מתפרקת לכמו ספגטי.
במיוחד בתקופה האחרונה, בה אני עוברת לתזונה דלת פחמימות יותר ויותר, זה כיף למצוא מנות שיכולות לתמוך במה שאני עושה. הן מבחינת ה"מצע", הן מבחינת הטעם והן מבחינת תחושת השובע.

ככה היא נראית
כדי להכין את דלעת הספגטי צריך בהתחלה לבשל או לאפות אותה (יש שמועות שגם מיקרוגל עושה את העבודה, אולם אינני מחסידיו...).
חציתי אותה לשניים, הוצאתי את הגרעינים והנחתי בתבנית בתנור שחומם ל-200 מעלות עם החלק הפנימי כלפי מטה

כך היא יצאה מהתנור

עם מזלג מתחילים להוציא את התוכן שיוצא ... כמו ... ספגטי

נכון?

אז מה עושים איתה?
יש כל מיני אפשרויות.
אפשר להכין ממש כמו ספגטי, עם כל רוטב שמתאים לכם מעל

במחבת עם שמן קוקוס

עם כבד בקר צרוב

בתוספת תבלינים (מלח, פלפל) ו 1-2 כפות פסטו בייתי מעל
מה עוד?

פשטידת דלעת ספגטי

חומרים

תוכן של כחצי דלעת ספגטי
2 ביצים
4 כפות קמח שקדים
3 כפות שמנת של פעם (38%)
3 כפות קשקבל/ מוצרלה/ פרמז'ן מגורדות (עדיף כאלה בלי תוספים למיניהם. נטו גבינה)
מלח, פלפל, אורגנו
למשקיענים: 1-2 שיני שום קצוצות/ כתושות

אופן ההכנה

מערבבים הכל




משטחים בתבנית (מעדיפה פיירקס)



משגרים לתנור בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, או עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי מממרכז הפשטידה

יאמי!

7 תגובות:

  1. איפה את מוצאת את דלעת הספגטי?
    כבר שנים שלא אכלתי אותה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני קונה ב"האורגני" חברה שמאגדת משלוחים של אוכל אורגני בחלקים נרחבים בארץ.
      יש בטח גם בהרבה חוות וחברות שמשווקות אורגני

      מחק
  2. האסוציאציה שהיתה לי כשראיתי את התמונה של הדלעת היתה הספר הנפלא "הדלעת המופלאה"...

    השבמחק
  3. אני לא מוצאת את הדלעת באף מקום. חיפשתי בכל חנויות הטבע שמוכרות ירקות אורגניים באיזור רעננה-הוד השרון :-(

    השבמחק
    תשובות
    1. אני, כאמור, קונה דרך משלוחים מ"האורגני" ואצלם היה. לא יודעת אם עכשיו...
      אפשר לנסות לברר איתם מי המגדל ולברר איתו היכן משווק.
      בהצלחה

      מחק
  4. יש שוק רמי רנטור מאחורי סינימה סיטי שם

    השבמחק