דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 8 בנובמבר 2012

לבנה בייתית מהירה

יצא לנו מן שבוע כזה של כבישות והכנות יותר מסורתיות, אז זו הזדמנות גם לשתף בלבנה שבתי הכינה, לפי מתכון של סבתא שלה (לא, זה לא משהו מסורתי כזה. רק משהו שסבתא שלה מכינה והיא התלהבה מזה ורצתה גם. זה לא עבר במשפחה).
חמותי מכינה לעצמה את הלבנה מיוגורט פשוט.
הכנה פשוטה וקלה.

אז הכנו גם

חומרים

1/2 מיכל גדול של יוגורט רגיל של תנובה (אנחנו התחכמנו והשתמשנו ביוגורמה- מחלב כבשים)
מגבות נייר




אופן ההכנה

בקערה מניחים 2-3 מגבות נייר סופגות רגילות ושופכים אליהן את היוגורט







משאירים אותו בחוץ, לפחות 12 שעות (אפשר גם 24 שעות)



המים נפרדים מה"תוכן" של היוגורט וכך נוצרת הלבנה



כשזה מוכן, מסננים ומעבירים את הלבנה לכלי.
אפשר לתבל עם מלח, פלפל ושאר תבלינים שאוהבים. אפשר גם לאכול כך.

בתי מאד נהנית לאכול את הלבנה הזו, שהיא הכינה, לביה"ס


*** אפשר כמובן להכין עם בד גבינה או חיתול. אולם רצינו לשתף את הרעיון של מגבות הנייר שעובד ודיי זמין לכל אחד (בפעם הבאה בטח אשתמש בחיתול, בכ"ז...)

***עריכה מאוחרת יותר*** כיום אנחנו משתמשים ביוגורט בכד של 6.5% שומן מהסופר ומניחים את מגבות הנייר במסננת היושבת בתוך קערה למשך הלילה

4 תגובות:

  1. תשובות
    1. נועה, היא לוקחת את זה בפיתה.
      הילדים לוקחים פיתת כוסמין חבי"ס (היא 2 חצאים ושני האחרים אוכלים איזה חצי בבוקר או אחה"צ) זה בערך כל ה"לחם" שהם אוכלים

      מחק
  2. ורד, אני משתמשת לצרכים האלה לפעמים בנייר מגבת רב פעמי כזה.
    יוצא די טוב :-)

    השבמחק