"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 17 בפברואר 2017

לא ייאמן שאין לי פוסט כזה עדיין- בטטה בתנור!

לא ייאמן- כי זו מנה כל כך קבועה אצלנו בבית.
בטטה בתנור.
אין שבוע בו אין לפחות פעם אחת בארוחת הצהריים בטטות בתנור, אם לא פעמיים.
אפילו זה שהכי בררן באוכל אצלנו כבר אוהב בטטה בתנור.


זה באמת כל כך פשוט וקל



חומרים

בטטות- כמה שתרצו
שמן קוקוס/ שמן זית/ חמאה/ גהי
מלח
[אפשר להוסיף עוד תבלינים, ברור. רק שאצלנו אוהבים את זה הכי הכי פשוט]

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180-200 מעלות.
חותכים את הבטטות לחתיכות בגודל הרצוי והאהוב עליכם.

אפשר לקוביות קטנות או גדולות (קוביות קטנות ייאפו מהר יותר, במידה ואין לכם הרבה זמן להכנת המנה- כבר קרה לי, כמובן), או ל"צ'יפסים".
תבחרו.

מניחים בתבנית לבחירתכם.
מפזרים מעל מלח (אני אוהבת מלח גס) ואת השמן בו תשתמשו.
אם מדובר בשמן קוקוס (הבחירה המיידית שלי), בחורף הוא מתקשה. לכן אני מניחה אותו מעל הבטטות בגושים עם כף ומכניסה לתנור.
אחרי כ-10 דקות אני חוזרת ומערבבת היטב ומחזירה לתנור להמשך אפייה.


הבטטות מוכנות כשהן רכות. תוך 40-60 דקות. זה תלוי בתנור.
אפשר לאכול אותן כשהן חמות ואפשר גם כשהן קרות





הן יכולות להכנס לסלט, או לסושי, או "סנדביץ'" עם חסה, אבוקדו וסלמון/ סרדינים למשל.
אין כמעט מצב בו נשארות לי בטטות בסוף היום. מישהו כבר ימצא איך לאכול אותן עד לסופו 😋

קוביות בטטות על בולונז

יום שני, 13 בפברואר 2017

תבשיל מהיר של ירקות חורפיים עם בשר- או- מה עוד אפשר לעשות עם קציצות?

כמעט בכל שבוע אני מכינה קציצות. בדרך כלל לפי המתכון הבסיסי שלי להכנת קציצות, אולם יש לי גם המון המון רעיונות לגיוונים ואילתורים. הנה, הסתכלו בתווית ה"קציצות" של הבלוג.

לפעמים הקציצות הן רק התירוץ, או חומר הגלם להכין איתו מנה חדשה.
זה מה שקרה כשרציתי להקפיץ קצת ירקות חורפיים טעימים ולהכין לי מנה מהירה יחסית, טעימה ומשביעה



חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס/ זית/ שומן בקר 
בצל גדול
1/2 חבילת פטריות
1/3 חבילת אפונת שלג
פיסת ג'ינג'ר
2 שיני שום
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ילי
3 קציצות מוכנות כבר
אפשר להוסיף כל ירק נוסף-הייתה לי כרובית אפויה בשמן קוקוס שגם נכנסה פנימה

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, את הפטריות והאפונה.
מגרדים את הג'ינג'ר, קוצצים את השום קטן קטן.
חותכים את הקציצות לנתחים קטנים.

מחממים מחבת/ ווק עם השמן לבחירתכם.
זורקים פנימה את הבצל והפטריות ומערבבים למשך כמה דקות עד להזהבה.
מוסיפים את האפונה ואת כל התבלינים לערבוב וכן את הירקות שהמוכנים שיש לכם כבר ושרוצים להצטרף לחגיגה הלוהטת.
ערבוב של כמה דקות בחום גבוה, תוך כדי הקפצה, ניעור וכל מה שמתאים לכם. עד לריכוך קל של הירקות ושמירה על הצבע שלהם.
בשלב זה אפשר להוסיף מעט נוזלים אם רוצים. 1/2 כוס בערך של מים/ מרק צח/ ציר עצמות ובישול של עוד 2-3 דקות לספיחת טעמים ולחות.
מוסיפים את הקציצות הקצוצות ומערבבים היטב עד שהכל חמים ומעורבב ומגישים




זו יכולה להיות מנה בפני עצמה, אין צורך אמיתי בתוספת (חוץ ממוחמצים למיניהם אולי).
אפשר לאכול על אורז, תפוחי אדמה, בטטה או עם כל תוספת שמתאימה לכם.
בתאבון!

יום שלישי, 7 בפברואר 2017

כדורי שוקולד בריאים

לא עוד שאריות ביסקוויטים למיניהם, חלב, סוכר ושאר רכיבים.
כדורי השוקולד האלה מכילים רכיבים מזינים ביותר.

מתאימים כקינוח, כמיני ארוחה ביחד עם כמה פירות, או שמנת של פעם/ יוגורט וכו'.
כיף להביא אותם לארועים, ימי הולדת, לחברה או קרובה שילדה לא מזמן.

הם מבוססים על חמאת קוקוס, כך שאם אינכם אוהבים קוקוס, המתכון הזה אינו מיועד לכם...
ניתן להכין לבד חמאת קוקוס, או לקנות אותה (זה נקרא בארץ "ממרח קוקוס" כי למועצת החלב יש מונופול על המונח "חמאה"...) ויש כבר כמה וכמה חברות שמוכרות חמאת קוקוס



חומרים


8-10 כפות חמאת קוקוס (אני משערת פה, כי נוהגת להכין את הכדורים למיניהם מייד אחרי שמכינה את חמאת הקוקוס שלי ולא פשוט לי להעריך את הכמות שישנה בבלנדר)
10-15 תמרים (אנחנו מעדיפים ברהי)
2-3 כפות אבקת קקאו איכותית ללא תוספות סוכר וחומרים למיניהם
אופציונלי: 2-3 כפות חמאת שקדים/ אגוזים
כפית קנמון
כפית תמצית וניל אמיתית
*** ניתן להוסיף תבלינים וטעמים, כמו: הל טחון, ג'ינג'ר טחון, פלפל צ'ילי, תמציות טעם נוספות (חפשו את האמיתיות) ועוד

אופן ההכנה

במעבד מזון או בבלנדר חזק מערבלים ביחד את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מעבירים לקערה ומגלגלים לכדורים, לפי הגודל הרצוי לכם.
מניחים בכלי ושומרים במקרר, שם הכדורים יתקשו.
אם תעמדו בזה, זה יוכל להחזיק למשך זמן רב.
בהצלחה עם זה...






יום ראשון, 5 בפברואר 2017

ירוקים עונתיים מוקפצים- שום ירוק, אפונת שלג ועוד

כל עונה והירוקים שלה, והרי אנחנו כבר יודעים כמה חשובים לנו העלים הירוקים למיניהם.
כיף שיש לנו שפע גדול מהם בחורף.

הכנתי אתמול תבשיל ירוקים מוקפצים מירוקי העונה, עם שום ירוק, אפונת שלג ותרד.
פשוט פשוט וכל כך טעים ומשדרג כל מנה.

מעולה עם אורז, יכול להתאים גם עם נתחי בשר, עוף, כבסיס לשקשוקה וכן הלאה




חומרים

כף שמן קוקוס
בצל בינוני
3-4 גבעולי שום ירוק
חבילת אפונת שלג
חצי חבילת עלי תרד (אפשר לשים כמה שרק רוצים)
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל צ'ילי (לפי הטעם)
אופציונלי: 1/2 כוס ציר עצמות

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ואת השום הירוק- שורש וגבעול לחוד וחלקים ירוקים לחוד, כמו עם כרישה.
חותכים את תרמילי האפונה ל-3 חלקים ואת עלי התרד.

במחבת מחממים את שמן הקוקוס ומכניסים את הבצל, מערבבים עד להזהבה ומוסיפים את החלק הלבן של השום הירוק (נשמע מצחיק 😆) ומערבבים היטב במשך כמה דקות.
מוסיפים את אפונת השלג לערבוב ואת התבלינים גם כן. 


אחרי שהכל הוקפץ/ עורבב ביחד במשך זמן מה, אולם הצבע נותר ירוק חזק, מוסיפים את עלי התרד לערבוב קצר נוסף.
כאן אפשר להוסיף את ציר העצמות, או מעט מים/ מרק צח. הנוזלים ירתחו וייספחו למשך 2-3 דקות והתבשיל יהיה מוכן לאכילה!
בתאבון