tag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post2965048990065014052..comments2024-02-06T20:46:42.763+02:00Comments on מה יש לְצהריים?: געגועיי לכרוביתvered lebhttp://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-6213725481709197292012-02-04T23:30:45.301+02:002012-02-04T23:30:45.301+02:00אפשר להכניסה לתנור כשהיא עברה עיסוי בשמן זית (ממש ...אפשר להכניסה לתנור כשהיא עברה עיסוי בשמן זית (ממש כך).<br />על חום של 180-200 מעלות, עד שהיא מתרככת לה ומשחימה. משהו כמו 45-60 דקות, תלוי בתנור.<br />בזמן האחרון אני אוהבת לתבל במלח גס רק אחרי שהיא יוצאת מהתנור. לפעמים מנשנשים בלי תיבול בכלל, מלבד שמן הזיתvered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-69470409574677766472012-02-02T20:18:30.417+02:002012-02-02T20:18:30.417+02:00הי רק עכשיו ראיתי שהגבת לי כאן.....
אכן בישול במים...הי רק עכשיו ראיתי שהגבת לי כאן.....<br />אכן בישול במים עם כמון עזר להפליא!!!<br />חוצמיזה היא כל כך טעימה<br />עדיין לא הבנתי לגבי האפייה של כרובית שלמה בתנור<br />בכמה מעלות והאם מתבלים או שאפשר פשוט להכניס ככה ?ענתhttps://www.blogger.com/profile/17365282644259832560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-79941614053811512832011-12-25T19:38:54.992+02:002011-12-25T19:38:54.992+02:00זו שאלה מעניינת, ענת. התשובה אליה היא דיי אישית.
ל...זו שאלה מעניינת, ענת. התשובה אליה היא דיי אישית.<br />לא לכל אדם קשה לעכל כרובית, או שהוא יסבול בתופעות עיכול שונות לאחר אכילתה.<br />האם את יכולה לערוך מחקר קטן על עצמך?<br />נסי לגלות מתי כרובית לא מתעכלת אצלך בקלות- האם כאשר נאכלת טרייה, אפוייה, מבושלת?<br />האם כשהיא לבדה או כשהיא בתוך תבשיל?<br />מה לגבי המינונים? אם תאכלי מעט, האם עדיין יהיה לך קשה לעכלה?<br /><br />ישנם התבלינים המקלים על העיכול הקלאסיים, כמו: כמון, זרעי כוסברה, שומר, ג'ינג'ר, הל, קנמון, כורכום, קימל וכו'.<br />הם מצויים בשימוש נרחב בבישול מסורתי של עדות שונות.<br /><br />יש גם את שיטת IPEC המשמשת לאבחון ולטיפול באלרגיות למיניהן. מכירה לא מעט אנשים שיצאו לחלוטין מאלרגיות בזכות הטיפול הזה. אם זה משהו שחשוב לך...<br /><br />וכמו עם כל מזון, יש אנשים שלא יכולים לעכל בקלות מזונות מסויימים. אז או שהם מוותרים עליהם לחלוטין, או שהם אוכלים אותם במשורה ולוקחים בחשבון שתהיינה תגובות לא כ"כ רצויות במערכת... חמין זו הדוגמא הקלאסית, גם מוצרי חלב...vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-4143768852825298372011-12-25T14:19:07.369+02:002011-12-25T14:19:07.369+02:00השאלה שלי היא איך הופכים את הכרובית לקלה יותר לעיכ...השאלה שלי היא איך הופכים את הכרובית לקלה יותר לעיכול???<br />האם יש תבלין או דרך בישול מסוימת?ענתhttps://www.blogger.com/profile/17365282644259832560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-1972512145834976872011-12-07T13:24:41.875+02:002011-12-07T13:24:41.875+02:00אני הכי אוהבת לאדות ואח"כ לשפוך שמן זית
מלח ג...אני הכי אוהבת לאדות ואח"כ לשפוך שמן זית<br />מלח גס<br />פלפל גרוס ולטרוף.<br />ועוד:חמוצים מכרובית עם הרבה כורכום וצ'ילי פרוס חי<br />לא הרוטב.<br />חותכת גזר כרובית<br />שומר<br />כרוב<br />צנון<br />גבעלי סלרי<br />טבעות לימון<br />פרוסות צ'ילי לפי טעם<br />מכסה במים מוסיפה מלח וחומץ.<br />אוכלים למחרתAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-9722237190817679092011-12-07T08:22:22.114+02:002011-12-07T08:22:22.114+02:00גל, נשמע מדליק לאללה.
איך הפוסט הזה לא מפסיק "...גל, נשמע מדליק לאללה.<br />איך הפוסט הזה לא מפסיק "לעבוד" אה?<br />מסתבר שיש לאנשים מלא דרכים להכין כרובית.<br />>אוהבת סיעור מוחות טוב<vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-25085852713530652032011-12-06T21:01:53.285+02:002011-12-06T21:01:53.285+02:00כרובית שלמה בה אני נועצת צנוברים, על הכל שופכת טחי...כרובית שלמה בה אני נועצת צנוברים, על הכל שופכת טחינה גולמית ומכניסה לתנור, כמה פשוט-ככה טעיםגל קינןnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-54363644338409069302011-12-06T12:58:44.149+02:002011-12-06T12:58:44.149+02:00בקשר לאיך נפטרים ממזיקים קטנטנים בברוקולי וכרובית....בקשר לאיך נפטרים ממזיקים קטנטנים בברוקולי וכרובית... מפרקים לפרחים, ומשרים לרבע שעה בערך, במים קרים עם קצת חומץ. החיות הקטנות בורחות מהירק אל המים בגלל הסביבה החומצית, ואז, שוטפים במי ברז מספר פעמים. כן... גם התולעים, אם כבר הגיעו, יוצאות החוצה...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-4263480687685922862011-11-28T10:06:30.388+02:002011-11-28T10:06:30.388+02:00שלומית, זה נשמע מעולה!
לגבי ההרשמה, נראה לי שאת י...שלומית, זה נשמע מעולה!<br /><br />לגבי ההרשמה, נראה לי שאת יכולה להרשם גם עם חשבון גוגל (אם יש לך) או להגדיר שם ולעשות הרשמה חד פעמית של "שם/כתובת אתר".<br />תעשי נסיון ותראי מה יוצא...<br />גמני זוכרת שלפני שהיה לי חשבון גוגל הייתי מצליחה להכנס רק כ"אנונימי" וחותמת את שמי בסוף...<br />אבל אם יש לך ג'ימייל...vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-851001966134540412011-11-27T22:34:23.578+02:002011-11-27T22:34:23.578+02:00בעקבות הרשומה הזו המצאתי לי מתכון שהולך עכשיו חזק ...בעקבות הרשומה הזו המצאתי לי מתכון שהולך עכשיו חזק אצלנו-<br />פוררתי כרובית <br />הוספתי עדשים שבושלו (או הונבטו אם במקרה הכינותם מראש)<br />קצצתי עשבי תיבול<br />ביצה אחת<br />קצת קמח<br />מלח פלפל<br />שיטחתי בתבנית קטנה ובזקתי מלמעלה קצת שמן זית (וזהו! זה כל השמן שיש בפשטידה הזו)<br />ויאללה לתנור<br />שלומית (שעדיין לא הבינה מה לעשות כדי שיראו את השם שלי בכותרת...)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-14228485955615219752011-11-24T09:23:09.374+02:002011-11-24T09:23:09.374+02:00מה זה בצק בירה, רונית?מה זה בצק בירה, רונית?vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-17739772596198489572011-11-23T21:45:32.798+02:002011-11-23T21:45:32.798+02:00אהממ, כרובית מטוגנת (בבצק בירה עם קמח כוסמין)אהממ, כרובית מטוגנת (בבצק בירה עם קמח כוסמין)רוניתhttp://www.local-blog.co.ilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-9654601688515405622011-11-03T10:30:31.308+02:002011-11-03T10:30:31.308+02:00יו, בנות, איזה פרץ יצירתיות (צריך לאתגר גם את הבני...יו, בנות, איזה פרץ יצירתיות (צריך לאתגר גם את הבנים. מה זה ההפרדה המגדרית הזו?).<br /><br />ליה, ינוסה בקרוב.<br />נטע, אפשר מתכונים אולי? אי אפשר ככה...vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-82879286524410391202011-11-01T15:28:09.506+02:002011-11-01T15:28:09.506+02:00לביבות אפויות מכרוכית בטטה ואפשר גם דלורית
וסלט כר...לביבות אפויות מכרוכית בטטה ואפשר גם דלורית<br />וסלט כרובית חי עם שמיר, רימונים מלא לימון ודבש סלט מעולה!!!נטע שפורןhttp://www.facebook.com/#!/groups/111741762196812/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-20765600194175841422011-11-01T09:54:51.883+02:002011-11-01T09:54:51.883+02:00קציצות , אפויה בתנור,והכי טעים חתיכה ביד ולאכול או...קציצות , אפויה בתנור,והכי טעים חתיכה ביד ולאכול אותה ככה .נעה זניhttps://www.blogger.com/profile/00032628504122742205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-4995303364045543412011-11-01T00:32:35.233+02:002011-11-01T00:32:35.233+02:00סלט כרו-סקוס!! מתכון הכרובית האהוב עלי שאמצתי מגיש...סלט כרו-סקוס!! מתכון הכרובית האהוב עלי שאמצתי מגישת ה"רו-פוד" - הבישול הנא<br /><br />מצרכים:<br />ראש כרובית מפורק - מכניסים כל פעם כמה פרחים למעבד מזון ומרסקים בפולסים עד שנוצר מעין "קוסקוס" גס. <br />ההמשך דומה לסלט טבולה:<br />צרור עשהי תיבול קצוצים (פטרוזילה, כוסברה, נענע, עלי סלרי<br />בצל ירוק<br />1-2 עגבניה קצוצה לקוביות קטנות<br />שמן זית, מיץ לימון ומלח<br />טעים טעים טעים!ליה מאורhttps://www.blogger.com/profile/00205010976851004204noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-29540147198082284072011-10-31T22:30:56.109+02:002011-10-31T22:30:56.109+02:00האמת היא שאין לי בעיה עם כל מיני דברים קטנים... מנ...האמת היא שאין לי בעיה עם כל מיני דברים קטנים... מנקה הכי טוב שיכולה ואוכלת.<br />אני מאמינה שלא טוב לנו להיות סטריליים מדיי.<br />אם את רוצה, אפשר להשרות במיי מלח לכמה שעות, כמו שעושים דתיים. אבל בתכלס, זה באמת לא כזה רלוונטי. מערכת העיכול שלנו מספיק חזקה להתמודד עם כל מה שאנחנו לא רואים (בד"כ).<br /><br />אם כי מבינה אנשים שמה שכתבתי עכשיו יגעיל אותם לאללה ומכבדת.vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-23822479257424461522011-10-31T21:30:10.688+02:002011-10-31T21:30:10.688+02:00קרה לי שקניתי ברוקולי אורגני טרי ויפה ואיש דתי שחל...קרה לי שקניתי ברוקולי אורגני טרי ויפה ואיש דתי שחלף לידי בחנות זרק לי שלא אצליח להפטר מחרקים. חשבתי מה פתאום, אך לאחר שטיפה טובה גיליתי חיות קטנטנות אין ספור שאין סיכוי להוציאאותם. הברוקולי נזרק לפח ומאז אני חוששת לקנות ברוקולי וגם כרובית. איך את פותרת את הבעיה?יוליהnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-1680912984522293812011-10-31T18:13:01.332+02:002011-10-31T18:13:01.332+02:00יו, נעמה, זה נשמע ממש מגניב כדורי הבשר האלה.... וע...יו, נעמה, זה נשמע ממש מגניב כדורי הבשר האלה.... ועוד יותר במרק... צריכה לנסות בקרוב.<br /><br />בכלל מרק כרובית זה להיט.<br />מבשלים כרובית עד לריכוך ומערבלים עם מים, שום, בצל ותבלינים (מלח, פלפל בעיניי ממש מספיקים. אולי גם צ'ילי למי שאוהב). מוסיפים חמאה/ שמן זית, או שמנת/ חלב קוקוס.<br />יאמי יאמי אין מיי טאמי, כמו שאומרים אצלנוvered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-56218319886258504032011-10-31T18:08:09.062+02:002011-10-31T18:08:09.062+02:00הילדות פה משוגעות על כרובית אז הכי פשוט לי זה לפרק...הילדות פה משוגעות על כרובית אז הכי פשוט לי זה לפרק לפרחים, לשים במחבת גדול עם טיפהלה מים ולכסות. כשרך להוסיף קצת שמן, להגסיר אש ולתת אפקטים חומים בקצוות. <br />או לאפות בתנור. <br />משהו שעשיתי השבוע עם כרובית כדי להכניס קצת בשר למערכת היה לרכך אותה קצת ואז לשים במעבד מזון עם בשר טחון, ביצה וקמח אורז. יצא משהו ורוד. <br />את זה גלגלתי בקמח אורז וטיגנתי. <br />אפילו זאת שלא אוהבת בקר אכלה בהנאה. <br /><br />למחרת לקחתי את מה שנשאר מהתערובת ובישלתי במרק עוף, יצאו כופתיות רכות כמו עננים וטעימות להפליא. אותן ילדות אכלו באותה התלהבות ואני חסכתי טיגונים. <br /><br />נעמהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-7677293904588674882011-10-31T17:27:56.808+02:002011-10-31T17:27:56.808+02:00גם אני אוהבת אותה אפויה בתנור בתיבול של שמן זית (ל...גם אני אוהבת אותה אפויה בתנור בתיבול של שמן זית (לעסות בידים!), מלח, פלפל ועלי בזיליקום טריים בשפע - יוצא יאמי!אורליnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-91202193255719000122011-10-31T17:09:33.254+02:002011-10-31T17:09:33.254+02:00אוי, הזכרת לי את פירה הכרובית האהוב שלי
http://www...אוי, הזכרת לי את פירה הכרובית האהוב שלי<br />http://www.articles.co.il/article/117609vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-6701508810971160152011-10-31T16:32:52.920+02:002011-10-31T16:32:52.920+02:00אפוייה, מוקפצת, מאודה, מעוכה כמו פירה, או מרק.
העי...אפוייה, מוקפצת, מאודה, מעוכה כמו פירה, או מרק.<br />העיקר שיש כרובית!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-42510386698231908622011-10-31T15:02:49.325+02:002011-10-31T15:02:49.325+02:00קניתי אתמול - אמנם לא אורגנית. אבל אני הכי אוהבת ז...קניתי אתמול - אמנם לא אורגנית. אבל אני הכי אוהבת זה להכניס אותה לתנור עם קצת מלח ושמן זית, ואח"כ לאכול אותה עם טחינה מתובלת.Anonymousnoreply@blogger.com