tag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post6271554929419755025..comments2024-02-06T20:46:42.763+02:00Comments on מה יש לְצהריים?: ציר עצמות bone brothvered lebhttp://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-11820867699521093322021-11-07T21:56:56.037+02:002021-11-07T21:56:56.037+02:00הי תודה רבה, האם ניתן לשלב לימונים פרסיים שחורים ב...הי תודה רבה, האם ניתן לשלב לימונים פרסיים שחורים בציר? לארומה לימונית? האם זה אולי יכול להחליף את החומץ? תודהAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16575241091152639235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-70841844553300901442013-04-08T14:53:46.773+03:002013-04-08T14:53:46.773+03:00תודה.תודה.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-90824723923392869172013-04-08T13:14:08.427+03:002013-04-08T13:14:08.427+03:00הכוונה להשרייה הראשונית? בחומץ?
היא אכן ללא בישול...הכוונה להשרייה הראשונית? בחומץ? <br />היא אכן ללא בישול לכחצי שעה- שעה.<br />כמה כפות חומץ.<br />אח"כ יבוא הבישול למשך שעות ארוכות (עם החומץ גם...)<br />vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-32317499600244783822013-04-07T21:43:31.459+03:002013-04-07T21:43:31.459+03:00הי ורד,
אני רוצה לחדד את עניין ההשריה: הכוונה היא ...הי ורד,<br />אני רוצה לחדד את עניין ההשריה: הכוונה היא רק להשריה ללא בישול, נכון? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-19404334825930909682013-01-20T11:27:30.158+02:002013-01-20T11:27:30.158+02:00מגניב, קרן!
כמות הג'לטין שיוצאת תלוייה בתכולתו...מגניב, קרן!<br />כמות הג'לטין שיוצאת תלוייה בתכולתו בעצמות וזה ישתנה בין סוגי העצמות השונים.<br />בד"כ זה הופך לג'לטיני יותר כאשר הוא מתקרר. גם אם את לא רואה הרבה ג'לטין, זה עדיין בסדר.<br />אני מתארת לעצמי שככל שזה מתבשל יותר זמן זה יהיה ג'לטיני יותרvered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-61450851035036441592013-01-19T22:51:41.710+02:002013-01-19T22:51:41.710+02:00שאלה - ניסיתי לעשות לפי המתכון שלך בסיר בישול איטי...שאלה - ניסיתי לעשות לפי המתכון שלך בסיר בישול איטי, אמנם רק 15 שעות כי פחדתי להשאיר את הסיר דולק להרבה שעות כשאני לא נמצאת, זה יצא בריח טוב בשרי ועם שכבת שומן עבה אבל זה לא יצא לי ג'לטיני - באיזה מרקם זה יוצא לך לאחר 24 שעות? <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05924612096559216925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-88684670076571975202013-01-15T16:47:59.880+02:002013-01-15T16:47:59.880+02:00אוקיי, תודה. אני אכין בסיר לחץ נראה לי, יצמצם את כ...אוקיי, תודה. אני אכין בסיר לחץ נראה לי, יצמצם את כמות הריח.Daniela Pollakhttps://www.blogger.com/profile/02316495010221554297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-13917847547673974062013-01-15T09:36:00.813+02:002013-01-15T09:36:00.813+02:00ככל שהסיר מתיר...
ברצינות, ככל שתשימי יותר מים יתק...ככל שהסיר מתיר...<br />ברצינות, ככל שתשימי יותר מים יתקבל יותר ציר.<br />מאחר ואין בעיה לעשות גם סיבוב שני על אותן עצמות, לא רואה בעיה לשים כמה שיותר מים. ממילא חלק מהם מתאדים ומצטמצמים בבישול (ואפשר להוסיף...)vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-44592396250165244372013-01-14T15:14:01.936+02:002013-01-14T15:14:01.936+02:00ורד, איזה יחסים בין המים לעצמות? על קילו עצמות, כמ...ורד, איזה יחסים בין המים לעצמות? על קילו עצמות, כמה מים?Daniela Pollakhttps://www.blogger.com/profile/02316495010221554297noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-48330205711061092812012-11-13T16:26:40.017+02:002012-11-13T16:26:40.017+02:00להיט, נכון?
לי יש סטוק בפריזר ואני מפשירה בכל פעם ...להיט, נכון?<br />לי יש סטוק בפריזר ואני מפשירה בכל פעם שצריכה. גם אם מישהו חולה או מתחיל להרגיש לא טוב, הוא זוכה פה לכוס מרק.<br />היו גם כבר פעמים שהכנו מזה ארוחה מהירה של מרק עם אטריות אצות. תענוג פשוט!vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-86631602963960563412012-11-13T14:40:48.126+02:002012-11-13T14:40:48.126+02:00היי ורד,
מאז ששאלתי אותך כבר עשיתי פעמיים ציר עצמ...היי ורד, <br />מאז ששאלתי אותך כבר עשיתי פעמיים ציר עצמות, בישלתי בסיר לבישול איטי איזה 17 שעות. בפעם הראשונה כיפיתי (הפעולה שעושים עם הכף כדי לאסוף את השומן למעלה)ואכן שמתי חומץ. אך מאחר ועשיתי עוד נגלה עם אותם עצמות אז לא שמתי חומץ בפעם השניה , בישלתי כבר שני מרקים ושני תבשילים עם הציר הזה. עושה רושם שיצא אחלה. סימושhttps://www.blogger.com/profile/05379104558623540509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-32509590558439534702012-11-10T12:39:17.938+02:002012-11-10T12:39:17.938+02:00יש באמת הרבה אופנים לעשות זאת.
אני מנסה לפשט את זה...יש באמת הרבה אופנים לעשות זאת.<br />אני מנסה לפשט את זה עבור עצמי...<br /><br />משרה את העצמות עם החומץ בסיר. 1-2 כפות בערך (בתכלס קצת שופכת מעל ודואגת שכל העצמות ישבו בחומץ).<br />אח"כ מוסיפה ירקות ומים וכל מה שעוד רוצה. מביאה להרתחה ומקטינה את האש ומבשלת.<br />בפעם האחרונה עשיתי את הכל בסיר גדול בתנור למשך 12 שעות.<br />בהתחלה על 150 מעלות למשך 30-60 דקות ואח"כ הורדתי ל-100 מעלות למשך שארית הזמן.<br /><br />בפעם הבאה בטח אעשה את זה בסיר לבישול איטי שבדיוק קיבלתי במתנהvered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-7935160853407514872012-11-10T10:53:47.212+02:002012-11-10T10:53:47.212+02:00היי
כמה הבהרות בבקשה:רשמת שצריך לשים על הגז עם ח...היי <br />כמה הבהרות בבקשה:רשמת שצריך לשים על הגז עם חומץ, על איזה להבה לבשל את זה, האם להרתיח את זה , האם לא צריך להוסיף מים בשלב החומץ ? <br />האם צריך לכפות את הקצף שנוצר ? או שבכלל לא מרתיחים ? <br />ניסיתי להבין את זה מהמתכון שלך ומעוד מתכונים בארץ ובחו"ל אך כל אחד עושה בצורה שונה סימושhttps://www.blogger.com/profile/05379104558623540509noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-66921226116048410412012-10-31T11:05:16.744+02:002012-10-31T11:05:16.744+02:00אפשר בהחלט! זה מה שאני עושה.
אפשר גם לקנות עצמות ב...אפשר בהחלט! זה מה שאני עושה.<br />אפשר גם לקנות עצמות במיוחד (או לקבל מהקצב, לפעמים)vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-31158859466972162642012-10-31T08:52:27.151+02:002012-10-31T08:52:27.151+02:00את משתמשת בעצמות שעברו תהליך בישול כבר?
הכוונה שאר...את משתמשת בעצמות שעברו תהליך בישול כבר?<br />הכוונה שאריות אחרי הארוחה?עידיתnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-12004012335058068932012-10-30T13:03:12.574+02:002012-10-30T13:03:12.574+02:00תודה :-)תודה :-)נעמהnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-52383131383981395452012-10-30T11:27:05.122+02:002012-10-30T11:27:05.122+02:00אני מניחה שזה אפשרי. אם כי אם אני מבינה נכון יש מש...אני מניחה שזה אפשרי. אם כי אם אני מבינה נכון יש משמעות לזמן הבישול הארוך בהוצאת החומרים החיוניים מהעצמות.<br />אם זה לצורכי טעם אז בטוח שאין בעיה.<br />אותי מעניין הפן הבריאותי שיש בציר העצמות ולכן חשוב לי פה תהליך הבישול האיטי והארוך שתומך בזה.<br />יודעת שיש אנשים שגם מבשלים סיבוב שני ושלישי, אם אלה עצמות שעוד יש בהן "טעמים"vered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-89260012042040767322012-10-30T11:25:50.556+02:002012-10-30T11:25:50.556+02:00לא נראה לי שצריך לכסות בחומץ. מספיק לשפוך כמה כפות...לא נראה לי שצריך לכסות בחומץ. מספיק לשפוך כמה כפות חומץ על העצמות ולתת להן לשרות בזה למשך זמן מה.<br />החומץ עוזר להוציא את המינרלים החוצה מהעצמות. כמו מושך אותן החוצהvered lebhttps://www.blogger.com/profile/17460499686672473489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-64028603563292737922012-10-30T10:46:00.852+02:002012-10-30T10:46:00.852+02:00הי
האם ניתן לקצר תהליכים בעזרת סיר לחץ?הי <br />האם ניתן לקצר תהליכים בעזרת סיר לחץ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8496561956527531999.post-70383601673492354902012-10-30T09:25:33.559+02:002012-10-30T09:25:33.559+02:00מבקשת הבהרה לגבי ההשריה בחומץ (לא הכרתי את זה!).
...מבקשת הבהרה לגבי ההשריה בחומץ (לא הכרתי את זה!). <br />מכסים את העצמות במים ומוסיפים קמת חומץ? או שמכסים בחומץ נקי?<br /><br />תודה!נעמהnoreply@blogger.com