לפעמים עד הרגע האחרון אין לי מושג מה אני הולכת להכין ואז פתאום נוחתת עליי ההשראה. באמת! אני יודעת שזה נשמע מוזר, אולם זה ממש יכול לעבוד כך.
הפעם אפילו קרה שהתחלתי להכין עם סיר בינוני ותו"כ ההכנה גיליתי שאין מצב שהוא יספיק לי ושאני חייבת לעבור-ממש עכשיו- לסיר גדול יותר, כדי שיכיל את כל מה שאני מתכננת.
רציתי להכין איזשהו תבשיל בסגנון הודי (לא חריף כמו שאוכלים שם) ובגלל שלא הצלחתי להחליט מה, החלטתי להכניס את הכל בתבשיל אחד, גם את האָלוּ (תפו"א), גם את הגוֹבּי (כרובית) ואפילו את המאטאר (אפונה). חשבתי גם על פאלאק (תרד), אם כי בסוף החלטתי שלא, כי אז יהיה סיכוי נמוך יותר שהגדולה שלי תצטרף אליי...
חומרים
חופן זרעי כוסברה
חופן זרעי חרדל (מכל סוג שיש לכם)
מעט שמן זית
בצל גדול
כמה עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
2-3 תפו"א בינוניים
1/2 כרובית
כמות כזו וכזו של אפונה (אם יש טרייה מעולה, אפשר גם קפואה)
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת קארי (מי שרוצה יכול להוסיף גם פלפלים חריפים)
אופן ההכנה
מחממים סיר רחב (למדתי מהטעות שלי) עם מעט שמן זית וכשהוא חם זורקים אליו את הזרעים. נותנים להם להתפצפץ ולהוציא את הארומה שלהם
ומייד מוסיפים את הבצל להזהבה. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות החתוכות עם מלח גס ונותנים להן להוציא את הנוזלים שלהן. אחרי מספר דקות מוסיפים את הפלפל האדום לערבוב של כדקה
אח"כ מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת התבלינים הנוספים. מערבבים היטב ומוסיפים נוזלים (מים/ ציר ירקות/ עוף) לפי הצורך. זה לא צריך להיות מאד נוזלי- מרקי, אלא יותר תבשילי
כשמגיע לרתיחה מקטינים את האש וממשיכים לבשל. אחרי בישול של לפחות חצי שעה (בודקים שתפוחי האדמה והכרובית התרככו), מוסיפים את האפונה, מערבבים, מתקנים טעמים ומכבים את האש
אפשר בשלב הזה לזרוק פנימה עלי תרד, אוכל עלים ירוקים אחרים (כוסברה תבוא פה מעולה!).
אפשר להגיש על אורז בסמטי מלא, או לצד קציצות או לביבות
אפשר עם טחינה בצד, אבוקדו או קצת יוגורט (למי שאוכל מוצרי חלב).
הפעם אפילו קרה שהתחלתי להכין עם סיר בינוני ותו"כ ההכנה גיליתי שאין מצב שהוא יספיק לי ושאני חייבת לעבור-ממש עכשיו- לסיר גדול יותר, כדי שיכיל את כל מה שאני מתכננת.
רציתי להכין איזשהו תבשיל בסגנון הודי (לא חריף כמו שאוכלים שם) ובגלל שלא הצלחתי להחליט מה, החלטתי להכניס את הכל בתבשיל אחד, גם את האָלוּ (תפו"א), גם את הגוֹבּי (כרובית) ואפילו את המאטאר (אפונה). חשבתי גם על פאלאק (תרד), אם כי בסוף החלטתי שלא, כי אז יהיה סיכוי נמוך יותר שהגדולה שלי תצטרף אליי...
חומרים
חופן זרעי כוסברה
חופן זרעי חרדל (מכל סוג שיש לכם)
מעט שמן זית
בצל גדול
כמה עגבניות בשלות
1 פלפל אדום
2-3 תפו"א בינוניים
1/2 כרובית
כמות כזו וכזו של אפונה (אם יש טרייה מעולה, אפשר גם קפואה)
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת קארי (מי שרוצה יכול להוסיף גם פלפלים חריפים)
אופן ההכנה
מחממים סיר רחב (למדתי מהטעות שלי) עם מעט שמן זית וכשהוא חם זורקים אליו את הזרעים. נותנים להם להתפצפץ ולהוציא את הארומה שלהם
מריחים את זה? |
ומייד מוסיפים את הבצל להזהבה. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות החתוכות עם מלח גס ונותנים להן להוציא את הנוזלים שלהן. אחרי מספר דקות מוסיפים את הפלפל האדום לערבוב של כדקה
אח"כ מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית ואת התבלינים הנוספים. מערבבים היטב ומוסיפים נוזלים (מים/ ציר ירקות/ עוף) לפי הצורך. זה לא צריך להיות מאד נוזלי- מרקי, אלא יותר תבשילי
כשמגיע לרתיחה מקטינים את האש וממשיכים לבשל. אחרי בישול של לפחות חצי שעה (בודקים שתפוחי האדמה והכרובית התרככו), מוסיפים את האפונה, מערבבים, מתקנים טעמים ומכבים את האש
אפשר בשלב הזה לזרוק פנימה עלי תרד, אוכל עלים ירוקים אחרים (כוסברה תבוא פה מעולה!).
אפשר להגיש על אורז בסמטי מלא, או לצד קציצות או לביבות
אפשר עם טחינה בצד, אבוקדו או קצת יוגורט (למי שאוכל מוצרי חלב).
נשמע ונראה מצויין. מה זה תערובת קארי?
השבמחקמדובר על תבלין באבקה שהוא ערבוב של כל מיני תבלינים טחונים יחדיו.
השבמחקאפשר להכין לבד, או לקנות את התערובת מוכנה.
אם את מכינה לבד את יכולה לערבב את מה שאת אוהבת.
יש לא מעט מתכונים ברשת, כמו זה למשל
http://allrecipes.com/recipe/mild-curry-powder/
אני לפעמים מכינה מערבוב של: זרעי כמון, זרעי כוסברה, זרעי חרדל למיניהם, הל, ג'ינג'ר, פלפל חריף (קצת, אם אוהבים), זרעי חילבה, כורכום ואולי עוד משהו (ציפורן? קנמון? מוסקט?). השמיים הם הגבול.
הנה עוד מידע על קארי
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=85&ArticleID=9279
תודה
השבמחקהכנתי!בשינוי: מעדיפה מאד בטטה על תפ"א, לא היתה בבית אפונה קפואה אז השרתי מעט יבשה למס' שעות- והכנתי. כל כך התלהבתי מהתיבול הטעים, ממש ממש מצא חן בעיני שאני מנסה ל"הדביקו" גם לתערובות אחרות של ירקות.
השבמחקמומלץ מאד.
תודה רבה לך ורד.
ענת