דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 5 במרץ 2012

עדשים צהובות

באחת הפעמים האחרונות שקניתי באחת מחנויות הטבע השכונתית נתקלתי בעדשים צהובות.
מעולם לא שמתי לב אליהן קודם לכן.
הו נראו דיי דומות לעדשים הכתומות ובכ"ז זה היה משהו אחר.
אז ברור שקניתי...



כבר הספקתי לשלבן במרק כתום, אולם שם הטעם דיי מתערבב, אז רציתי להכין תבשיל שהן יהיו בו קצת יותר דומיננטיות.

חומרים

בצל גדול
גזר בינוני
פלפל אדום מתוק (מהארוכים המעולים האלה)
שומר
בטטה בינונית
אפונה (קפואה או טרייה, תלוי מה יש. לא היבשה שהיא בעצם קטניה)
כוס עדשים צהובות
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום
אופציונלי: חלב קוקוס


אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ואת שאר הירקות.
בסיר מחממים מעט שמן זית/ קוקוס, או רק עם מעט מים (מכירים את שיטת ה"עאלק טיגון"? רק על בסיס מים, מבלי לחמם שמן בכלל...) ומטגנים /מאדים מעט את הבצל.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב




מוסיפים את העדשים הצהובות לערבוב ואז את התבלינים


מוסיפים מים לפי הצורך (לפי מידת הסמיכות של התבשיל שאליה רוצים להגיע). אפשר במקום מים להוסיף חלב קוקוס, או לשלבם ביחד (מים וחלב קוקוס ביחד).
כשהתבשיל רותח מקטינים את האש ומבשלים עד שהירקות והעדשים התרככו 25-30 דקות (קצת יותר מעדשים אדומות לדעתי).
לקראת הסוף מוסיפים גם את האפונים


בודקים את התיבול, מתקנים ומחליטים אם יש מספיק נוזלים לטעמכם.

אפשר לאכול כך, כתבשיל בפני עצמו, אפשר ביחד עם אורז/ קינואה/ דוחן וכו'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה