דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 13 במרץ 2012

אורז ואפונה

מנה קלאסית ופשוטה.
הגדולה שלי מאד אוהבת אותה ולפעמים אני מכינה אותה כתוספת.
בד"כ אכין את האורז בנפרד ואת האפונה בנפרד.
גם כי בד"כ יש רק אפונה קפואה (חוץ מבעונה, בה אפשר למצוא תרמילים של אפונה טרייה ולהוציא אותם מהתרמיל. לאכול ככה ולבשל לריכוך במים מומלחים ורותחים- פעילו מאד כייפית עם ילדים, אגב).
סיבה שנייה היא שיש לי עוד שני ילדים שאוהבים בעיקר את האפונה, או לאכול את זה בנפרד.

חומרים

אורז עגול/ בסמטי מלא
אפונה ירוקה

אופן ההכנה

את האורז אני מכינה בהתאם לסוגו. זוהי הכנה פשוטה ובסיסית של אורז. בלי תבלינים וירקות ותוספות נילוות.
אורז עגול מלא אכין עם כמות כפולה של מים (על כל כוס אורז אוסיף 2 כוסות מים) ואילו אורז בסמטי מלא אכין עם כמות של פי 1.5 מים (על כל כוס אורז אוסיף 1.5 כוסות מים).
מניחים אורז ומים בסיר עם מעט מלח, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן לאכילה.
אפשר להוסיף שמן זית/ קוקוס בסוף הבישול.

את האפונה אכין בהתאם להוראות על השקית- מרתיחים מים מומלחים וכשהם רותחים, זורקים פנימה את האפונים ונותנים להם להתבשל למשך כמה דקות עד שהם מתרככים ומוכנים למאכל.
אפשר להוסיף מעט שמן זית/ חמאה לאחר הסינון.

בצלחת אשלב בין האורז לאפונה.
פשוט פשוט



דרך אחרת לשלב את האפונה עם האורז מבלי לבשל את האפונה, היא לקחת את האורז המבושל ולערבבו במחבת עם אפונה קפואה תוך כדי ערבוב. זה מוכן כאשר האפונה הפשירה והתרככה.
צורת הכנה זו מאפשרת להוסיף מעט שמן למנה ואפילו עוד כמה ירקות ותבלינים למיניהם. השמיים הם הגבול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה