דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 7 במרץ 2012

שעועית ירוקה עם שום, שקדים ושומשום

הילדים אוהבים לאכול את השעועית הירוקה ככה, כמו שהיא. מקסימום קצת שמן זית ומלח עליה. לפעמים אולי עם רוטב סויה.
זה לא אומר שלנו אסור להכין לעצמנו משהו קצת יותר מעניין, נכון?
אני משאירה לילדים מנה משלהם, שייהנו להם. לפעמים הם גם מוכנים לטעום מהמנה של הגדולים (דרך מצויינת לחשוף אותם לעוד מנות, לעוד טעמים ולא להישאר עם צמצום קולינרי שכזה).

חומרים

שעועית ירוקה. בעונה, טרייה וכשלא בעונה מ'סנפרוסט' וחבריו
3-4 שיני שום
חופן שקדים
כף שומשום מלא
תבלינים: פלפל שחור, פלפל חריף (אופציונלי), מעט רוטב סויה (מי שלא אוהב, יכול פשוט עם מלח)

אופן ההכנה

מכינים את השעועית לפי הוראות היצרן.
מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהם רותחים, זורקים פנימה את השעועיות ומבשלים מספר דקות עד שהן מוכנות. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד

צריך מנוע מכל המנשנשים לחסל את השעועיות כשהן במצב הזה, כדי שיהיה עם מה להכין את המנה

מחממים מעט שמן קוקוס במחבת.
פורסים את השום וזורקים פנימה להזהבה קלה. אפשר להוסיף את פלפלים למיניהם לערבוב


מכניסים פנימה גם את השומשומים ומערבבים


קוצצים את השקדים וזורקים אותם פנימה לדקה מהירה של ערבוב



מוסיפים בערך כף של רוטב סויה ונותנים להכל להתערבב יחדיו לפני שמוסיפים פנימה את השעועיות הירוקות


מכבים את האש ומערבבים הכל יחדיו


אפשר להגיש חם או קר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה