בקיץ כמעט תמיד אני מתחילה את היום בשייק גדול.
שילוב של פירות, ירוקים, אגוזים וכל מיני 'מזונות על' super foods.
לפעמים אני אשתה גם כזה לארוחת צהריים.
הימים שמתחילים להתחמם מזכירים לי את הקיץ והחשק לשייק כזה הולך ועולה.
זה אמנם קלאסי לארוחת בוקר, אם כי ממש ממש לא רק.
הילדים מאד אוהבים לשתף פעולה עם הכנת השייק ולהחשוב אתי ביחד מה ייכנס ומה לא, הפעם.
השייקים הם מאד מגוונים. הן מבחינת התוכן והן מבחינת הצבע, שזו חגיגה בפני עצמה.
לפעמים השייק הוא כתום, לפעמים סגול, לפעמים ירוק.
זה כייף לשחק עם זה!
חומרים
פירות: בננה, תמרים, תותים, פפאיה, אגס, אבוקדו (כן, הוא פרי) וכמובן שבקיץ אפשר גם את כל פירות הקיץ למיניהם
אגוזים: קשיו, מקדמיה, שקדים, אגוזי מלך ועוד ועוד
זרעים: צ'יה, פשתן, חמניות, דלעת ועוד ועוד
מזונות על: אסאי (מגיע קפוא), גוג'י ברי'ס, פולן, פולי קקאו נאים, שמרי בירה, ספירולינה (עושה צבע טורקיז כהה מגניב), פירות יער למיניהם, שמן/ חמאת קוקוס
עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, תרד, מנגולד, חסה, כרוביים, שומר, שמיר, רוקט, בזיליקום, נבטים למיניהם ועוד
אופן ההכנה
אני אוהבת להשרות את זרעי הצ'יה ואת הגוג'י ברי'ס במים ל 5-10 דקות לפחות
מניחים בבלנדר את כל מה שרוצים ומערבלים היטב.
זה נכון שיש בלנדרים סופר מקצועיים ויעילים (כמו הויטה מיקס), אולם גם בלנדר רגיל יעשה את העבודה במרבית המקרים.
יש כאלה שאוהבים את השייק שלהם מיימי יותר. אני אוהבת אותו דיי סמיך, לכן לא מוסיפה המון נוזלים (מעבר לאלה של ההשרייה ושל הפירות עצמם ולפעמים אם הבלנדר נתקע לו אז עוד קצת).
בקיץ אני ממש אוהבת את השייקים שלי קפואים, פרוזן שייק כזה- יאמי!
שילוב של פירות, ירוקים, אגוזים וכל מיני 'מזונות על' super foods.
לפעמים אני אשתה גם כזה לארוחת צהריים.
הימים שמתחילים להתחמם מזכירים לי את הקיץ והחשק לשייק כזה הולך ועולה.
זה אמנם קלאסי לארוחת בוקר, אם כי ממש ממש לא רק.
הילדים מאד אוהבים לשתף פעולה עם הכנת השייק ולהחשוב אתי ביחד מה ייכנס ומה לא, הפעם.
השייקים הם מאד מגוונים. הן מבחינת התוכן והן מבחינת הצבע, שזו חגיגה בפני עצמה.
לפעמים השייק הוא כתום, לפעמים סגול, לפעמים ירוק.
זה כייף לשחק עם זה!
חומרים
פירות: בננה, תמרים, תותים, פפאיה, אגס, אבוקדו (כן, הוא פרי) וכמובן שבקיץ אפשר גם את כל פירות הקיץ למיניהם
אגוזים: קשיו, מקדמיה, שקדים, אגוזי מלך ועוד ועוד
זרעים: צ'יה, פשתן, חמניות, דלעת ועוד ועוד
מזונות על: אסאי (מגיע קפוא), גוג'י ברי'ס, פולן, פולי קקאו נאים, שמרי בירה, ספירולינה (עושה צבע טורקיז כהה מגניב), פירות יער למיניהם, שמן/ חמאת קוקוס
עלים ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה, תרד, מנגולד, חסה, כרוביים, שומר, שמיר, רוקט, בזיליקום, נבטים למיניהם ועוד
אופן ההכנה
אני אוהבת להשרות את זרעי הצ'יה ואת הגוג'י ברי'ס במים ל 5-10 דקות לפחות
מניחים בבלנדר את כל מה שרוצים ומערבלים היטב.
זה נכון שיש בלנדרים סופר מקצועיים ויעילים (כמו הויטה מיקס), אולם גם בלנדר רגיל יעשה את העבודה במרבית המקרים.
פה יש תותים, בננות, פאפאיה, תמרים, קשיו, אגוזי מלך, שמן קוקוס, שקדיה ואח"כ הוספתי גם את הגוג'ים והצ'יה [ובטח עוד כמה דברים ששכחתי כבר] |
יש כאלה שאוהבים את השייק שלהם מיימי יותר. אני אוהבת אותו דיי סמיך, לכן לא מוסיפה המון נוזלים (מעבר לאלה של ההשרייה ושל הפירות עצמם ולפעמים אם הבלנדר נתקע לו אז עוד קצת).
בקיץ אני ממש אוהבת את השייקים שלי קפואים, פרוזן שייק כזה- יאמי!
שייק כתום הפעם |
אפשר קצת פירוט על מזונות העל? לא מכירה את רובם.
השבמחקמזונות העל נקראים כך כי הם פשוט דחוסים ברכיבים תזונתיים: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ייחודיים. חלקם מכילים גם שומנים איכותיים וחלבונים.
השבמחקיש לא מעט כאלה בעצם וכדאי להתחיל להתיידד איתם ולהכניס אותם לתפריט לאט לאט.
מה מעניין אותך? את מה לא הכרת?
אהבתי! מנסה מחר בבוקר על הקטנצ'יק!
השבמחק:)
מה זה אסאי גוג'י בריס ופולן?
השבמחקאיפה קונים דברים כאלו?
וואו הפוסט הזה עושה חשק לשייק...
את כולם משייכים למזונות העל super foods מאחר והם מכילים הרבה רכיבים תזונתיים חיוניים.
השבמחקאסאי הוא פרי שמגיע מאזור האמזונס. פרי סגול שבארץ מוכרים אותו כשהוא טחון וקפוא או בצורת מיץ (אני אוהבת את הקפוא שהוא נטו פרי בלי תוספות).
גוג'י בריס הם מעין פירות יער שמגיעים מיובשים, קצת כמו צימוקים, בצבע אדום חזק.
פולן זו אבקת הפרחים ממנה מכינות דבורים את מטעמיהן. זה מגיע בצורת גרגירים מיובשים בעלי טעמים משתנים, לפי הפרחים השונים.
צריך פשוט להתחיל להתנסות בכל אלה. בכל פעם להכיר עוד משהו
היי ורד...
השבמחקראיתי שכתבת בתחום מזונות העל, גם על שמרי בירה. הייתי שמחה לדעת איפה את משתמשת באוכל בשמרי בירה, חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי יותר מדי.
CHEERS
יעל
באופן אישי לא משתמשת בהם המון המון. אולם כן נכנסים לשייקים, סלטים, על פופקורן (תמיד).
מחקיודעת שיש כאלה שמכינים מהם ממרחים למיניהם. יכול להתאים מאד עם אבוקדו, למשל...