במקור, זה מתכון של וויני, מהבלוג שלה.
אני עשיתי לו קצת שינויים והתאמות למטבח ולאג'נדה שלי (יותר פליאו סטייל, בלי סוכר ובהחלט שוקולד מריר ככל הניתן. אה, וגם עם שמן קוקוס)
חומרים
400-500 גרם שוקולד מריר עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים
כף פולי קקאו נאים גרוסים
3 כפות חמאת בוטנים/ חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים (בפעם הבאה מכינה עם חמאת קוקוס)
1 כף סירופ מייפל אמיתי/ דבש
1 כף שמן קוקוס/ חמאה
עוד צריך:
סיר כפול להמסת השוקולד (כמו בן מארי)
תבנית שקעים סיליקונית, או לחלופין מנג'טים. הגודל תלוי בכם. אפשר להכין אותם גדולים או קטנים מאד. לאכילה כדאי משהו בינוני, וויני הציעה להכין אותם קטנים ממש ולהשתמש כקישוטים לעוגה
אופן ההכנה
מכינים את תבנית השקעים, או את המנג'טים מסודרים ומוכנים למילוי.
צריך לקחת בחשבון שאנחנו צריכים להכין 3 שכבות. נכין כל שכבה ונכניס אותה להקפאה של מינימום 15 דקות לפני הוספת השכבה הבאה.
בסיר כפול ממיסים את השוקולד לנוזל. מוסיפים פנימה את פולי הקקאו הגרוסים ומערבבים פנימה
כשהכל מוכן מניחים כפית מהשוקולד בשקעים.
דופקים את התבנית מעט על השיש, כדי שהכל יסתדר בשכבה אחת אחידה ולא "על העוקם".
מכניסים למקפיא למינימום 15 דקות
בינתיים מכינים את השכבה הבאה.
מערבבים את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס והממתיק לעיסה אחידה, בלי גושים. אם משתמשים בחמאה אפשר להקציף אותה עם חמאת הבוטנים.
כאשר אפשר להוציא את התבנית מהמקפיא מוסיפים כפית משכבת חמאת הבוטנים, דופקים כדי ליישר היטב ומחזירים להקפאה נוספת של לפחות 15 דקות
השכבה האחרונה דומה לראשונה.
לא לשכוח לדפוק כדי ליישר ואז להחזיר למקפיא
מוציאים את השוקולדים מהתבניות ומסדרים בקופסא.
אפשר לשמור בהקפאה ואז להוציא כמה דקות לפני ההגשה, כדי שיפשירו מעט.
אפשר לשמור במקרר ולקחת בחשבון שזה יהיה קצת רך. בעיקר השכבה האמצעית. לא רך מדיי, אולם לא במרקם של השוקולד
קחו ביס ו..... מה דעתכם?
הי ורד, נראה טוב !!
השבמחקבשביל שכבת השוקולד, אפשר להשתמש לדעתך עם שוקולד נא 100% ?
או שיצא מריר מדי עם רק כף אחת של דבש...
זה ממש תלוי במה שאת אוהבת ורגילה אליו.
מחקאני מאד אוהבת מריר, אז לי זה בטח יהיה טעים. אולם אם את מייעדת את השוקולד לילדים או לאנשים שרגילים ליותר מתוק אולי כדאי להשתמש בשוקולד מריר פחות
אני משתדלת למנוע מהקטנות שלי שוקולדים "של בחוץ" , אז נראה לי הן יהיו מוכנות לקבל כל שוקולד מריר .... :-]
השבמחקתודה ושבת שלום :-)
זה נראה פשוט מקסים וטעים!
השבמחקאפשר להפסיק לאכול אותם?
שילוב הטעמים האהוב עלי :)
הי ורד, ב״איחור אופנתי״ הכנתי את הממתקים המקסימים האלה, אך בשינוי קל של חמאת שקדים ומעט קינמון. יצא נהדר! תודה לך
השבמחקנשמע מעולה, נועה.
השבמחקוהכיף בבלוגים הוא שאין זמן "נכון". יש את מה שנכון לך באותו הרגע. אז את מחפשת ומכינה.
אוהבת אלתורים!