אמא שלי הייתה אצלי ונתנה לי רעיון להכין מרק ירוק.
בדיוק קיבלתי את משלוח הירקות מהחווה במרחביה והיו דברים שלא נכנסו למקרר, כך שהשארתי אותם בחוץ כדי להכין מהם מרק באמת.
אני יודעת שקצת מתחמם כבר, אולם בכ"ז עוד קצת קריר בערבים ובבקרים, כך שאני לגמרי עוד יכולה לאכול מרק- ואתם?
מה גם שזה נראה לי הרגע האחרון להכין מרק מכל מיני שורשים שודאי ייעלמו להם עם העונה...
חומרים
2 שורשי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2-3 לפתות
2-3 קולרבי
2 בצלים
2 תפוחי אדמה
6 קישואים בהירים
פיסת שורש ג'ינג'ר
פיסת שורש כורכום טרי
4-5 שיני שום
2 כפות שמן קוקוס
כפית זרעי כמון
כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל. מחממים שמן קוקוס בסיר גדול ומטגנים את הבצלים עד להזהבה
קוצצים את השורשים לקוביות ומוסיפים לסיר, ביחד עם זרעי הכמון.
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות בתנועות מהירות
מגרדים ג'ינג'ר וכורכום ומוסיפים לערבוב
מוסיפים את שאר התבלינים ומים עד לגובה הרצוי (אפשר להחליף חלק מהמים בציר עצמות לתוספת של חלבונים זמינים, מינרלים ורכיבים המחזקים את מערכות הגוף)
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כמחצית השעה, או עד שהירקות התרככו.
בודקים ומתקנים טעמים וזורקים פנימה את העלים של שורשי הפטרוזיליה והסלרי, לתוספת טעמים (אפשר לאכול אותם אח"כ, או שלא)
בדיוק קיבלתי את משלוח הירקות מהחווה במרחביה והיו דברים שלא נכנסו למקרר, כך שהשארתי אותם בחוץ כדי להכין מהם מרק באמת.
אני יודעת שקצת מתחמם כבר, אולם בכ"ז עוד קצת קריר בערבים ובבקרים, כך שאני לגמרי עוד יכולה לאכול מרק- ואתם?
מה גם שזה נראה לי הרגע האחרון להכין מרק מכל מיני שורשים שודאי ייעלמו להם עם העונה...
חומרים
2 שורשי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2-3 לפתות
2-3 קולרבי
2 בצלים
2 תפוחי אדמה
6 קישואים בהירים
פיסת שורש ג'ינג'ר
פיסת שורש כורכום טרי
4-5 שיני שום
2 כפות שמן קוקוס
כפית זרעי כמון
כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל. מחממים שמן קוקוס בסיר גדול ומטגנים את הבצלים עד להזהבה
קוצצים את השורשים לקוביות ומוסיפים לסיר, ביחד עם זרעי הכמון.
מערבבים היטב במשך 2-3 דקות בתנועות מהירות
מגרדים ג'ינג'ר וכורכום ומוסיפים לערבוב
מוסיפים את שאר התבלינים ומים עד לגובה הרצוי (אפשר להחליף חלק מהמים בציר עצמות לתוספת של חלבונים זמינים, מינרלים ורכיבים המחזקים את מערכות הגוף)
מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כמחצית השעה, או עד שהירקות התרככו.
בודקים ומתקנים טעמים וזורקים פנימה את העלים של שורשי הפטרוזיליה והסלרי, לתוספת טעמים (אפשר לאכול אותם אח"כ, או שלא)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה