דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 30 ביולי 2013

מאפינס דלעת פיקנטי

או כמו שהקטנה שלי קראה לזה "שניצל".
אל תשאלו אותי למה, כי אין פה בכלל בשר או עוף ואין לו בכלל צורה של שניצל...
משהו בטעם ובריח הזכיר לה את השניצלים שאני מכינה...
אולי כי אני מכינה אותם עם קמח קוקוס, אולי...
אולי כי היה בתערובת בצל אפוי שנתן טעם מעניין, אולי...
בכל אופן כך היא כינתה את המאפינס האלה

חומרים

2 דלעות ערמונים (הקטנות, הירוקות כהות) (וכן, אפשר לשנות ולהחליף)
1 בצל סגול גדול (כן, אפשר גם לבן)
כמה שיני שום, טריות או אפויות
3 ביצים
2 כפות קמח קוקוס (כן, אפשר משהו אחר)
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח
אופציונלי: כמה עגבניות מיובשות

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הדלעות לשניים, מוציאים את הגרעינים ומצפים בשמן קוקוס. בידיים.
מניחים בתבנית כשהחלק הפנימי כלפי מטה.
מוסיפים את הבצל לתבנית ואופים כשעה, או עד שהדלעות רכות ואפויות



מוציאים את החלק הפנימי, הכתום, של הדלעת ומניחים במעבד מזון


מוסיפים את הבצל ואת שאר המרכיבים ומעבדים לתערובת חלקה ככל הניתן



מכינים תבנית שקעים למאפינס ומניחים מהתערובת בשקעים.
לחלופין, אפשר לאפות את התערובת כפשטידה בתבנית.



אופים כ-30-40 דקות, או עד שהמאפינס יבשים מספיק במרכז (בודקים עם קיסם)

איילה ואני ניסינו גם עם תבניות לב קטנות ועם דובי

זה ה"שניצל".
טעים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה