דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 19 בספטמבר 2013

תבשיל קינואה, דלעת ובשר טלה

מאחר ונשאר לי לא מעט בשר מזרוע הטלה ההיא, החלטתי להכין ממנו תבשיל משובח נוסף

חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס
פיסת דלעת
בצל גדול
נתחי בשר טלה שנותרו מבישול קודם (אפשר גם "חדשים" או להמיר בנתחי בקר/ עוף)
1 כוס קינואה
2 כוסות ציר עצמות/ מים
חופן חמוציות
מלח, קארי, אבקת שום

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל והדלעת.
חותכים את נתחי הבשר לנתחים קטנים


שוטפים היטב את הקינואה, או משתמשים בקינואה שהושרתה לכמה שעות/ לילה במים.

בסיר רחב מחממים את שמן הקוקוס ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב במשך 5-7 דקות, עד שהדלעת דיי מתרככת


מוסיפים את התבלינים ואת נתחי הטלה וממשיכים לערבב לעוד כמה דקות.
מוסיפים את הקינואה לערבוב לעוד 1-2 דקות



שופכים פנימה את הנוזלים ביחד עם החמוציות


מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
ממשיכים לבשל עד שהמים נספגו. מתקנים תיבול ומגישים.
אפשר לאכול חם וגם קר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה