דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שבת, 30 באוגוסט 2014

דרישת שלום מגרמניה- הירקות מחכים

דוד ואומני יצאו לקנות דברים בשוק המקומי ובסופר.
בינתיים הכנתי את כל מה שיכולתי לקראת ארוחת הבוקר

סלט ילדים: מלפפון, גזר מגורד, עגבניה
סלט גדולים לתוספת: חסה וצנוניות עם חרדל
רצועות גמבה
אה, ויש שם כמה ברווזונים מהספא של אתמול


כשהם חזרו הכל התמלא בשפע שהם מצאו בשוק

הכל מקומי: פטריות טריות, דלעת, שזיפים, צנוניות ועוד


יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

ארוחת בוקר בברלין

כן, אני יודעת שיהיו כאלה שיגידו שזה נראה כמו משהו שמתאים ל"טבעונים שמדכאים אותי" או משהו בסגנון (על אף שאני מזהירה... יש פה חמאה, ביצים ושמנת)



פשוט פשוט...

חמאה/ שמן קוקוס עם עיגולי בננה, בתוספת חמאת קוקוס וקנמון.
מוסיפים ביצים ומערבבים למידת העשייה האהובה עליכם.
מגישים עם פירות יער ושמנת.

אח, אני כ"כ אוהבת פירות יער!!!

להתראות ברלין.....

יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

ארוחת ערב מהירה בברלין

אני יודעת, אמרתי לא לצפות ממני ליותר מדיי פוסטים בגלל הנסיעה.
אז מדיי פעם רק אשתף בארוחות שהכנו על הדרך...

והפעם ארוחת ערב מהירה אחרי יום ארוך ומתיש של שיטוטים ברחבי העיר הגדולה.
בזמן שכולם התקלחו והתארגנו להם עמדתי להכין את זה.

בעצם מדובר על מנה של מוקפצים מהירים שכמובן יכולה להיאכל גם לארוחת צהריים

חומרים

בצל
2-3 שיני שום
 2 גזרים
אפונה קפואה (כמה כפות? 1/2 חבילה?)
400 גרם נתחי עוף (אני יודעת רק כי קניתי את זה ארוז והיה כתוב על החבילה, אחרת אפשר כמה שנכון לכם)
שמן קוקוס
מלח גס, פלפל גרוס, קצת רוטב סויה, קצת סילאן ***לפרוטוקול האוטואימוני AIP עם תבלינים "כשרים" בלבד ***

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, פורסים את השום, חותכים את הגזר לפסים דקיקים יחסית, חותכים את העוף לנתחים.
מחממים שמן קוקוס במחבת וזורקים אליו את הבצל והשום לערבוב של כמה דקות עד להזהבה, מוסיפים את הגזר ומערבבים במשך כמה דקות. מוסיפים את האפונה, שוב לכמה דקות ערבוב.
מוסיפים את נתחי העוף ונותנים להם להתערבב ולשנות צבע.
מוסיפים את התבלינים, טועמים ו... מגישים.
המנה הזו סיפקה בהחלט(!!!) 6 סועדים רעבים, ביחד עם 2-3 מלפפונים חתוכים בצד




יום שישי, 1 באוגוסט 2014

ארוחה אחרונה בהחלט בבית- שקשוקת ברבוניות

זהו, נוסעים... באמת...
עוזבים את הבית וטסים לחו"ל. לטיול של שנה.
אני מתארת לעצמי שהבלוג יספוג קצת תנועה מופחתת מצידי לזמן מה, או שלא... מי יודע...
בכל מקרה נולד לו אח- בלוג המסע המשפחתי שלנו.
מי שירצה להצטרף אליו, להירשם לעדכונים ולעקוב אחרינו- מוזמן בחום!
זו כתובתו, אתם כבר יודעים איך להירשם, נכון? בחלונית ההרשמה לעדכונים במייל... ממש כמו פה...

זו הארוחה האחרונה בהחלט שהכנתי במטבח שלי אתמול, ארוחת הצהריים האחרונה לפני הנסיעה.
מה כבר נשאר לי במקרר?
לא הרבה...
אין בכלל ירקות, קצת פירות ועוד כל מיני שאריות.

אבל יש ברבוניות.
מצחיק?
כן...
קניתי לפני כמה זמן, שמתי בפריזר וחיכיתי לשעת כושר.
טוב, זו לא הגיעה, אז צריך לייצר אותה כי אין זמן לחכות.
עוזבים את הבית והכל.
אז נכין שקשוקה. עם ברבוניות.

חומרים

חמאה (נשארה הרבה, חייבים לנצל אותה עד הרגע האחרון)
בצל גדול (באדיבות זהר השכנה- תודה!)
כמה שיני שום
פחית עגבניות קצוצות
חבילת ברבוניות מפולטות (300-400 גרם לדעתי)
6 ביצים
מלח, פלפל (אם היה לי חריף, היה נכנס לפה בכיף. נגמר...)

אופן ההכנה


כל שקשוקה טובה צריכה להתחיל בטיגון הבצל, נכון?
רצועות, עם הרבה חמאה.
ערבוב טוב של 7-10 דקות
כמה שיני שום פרוסות



נוסיף את העגבניות וניתן להכל להפוך לרוטב.
אפשר להוסיף מים אם צריך וכמובן שאת התבלינים.
נותנים לבעבע אחרי הרתיחה על אש קטנה איזה 10 דקות
[אם היו לי פלפלים.... תבינו לבד]


אלה הברבוניות- חמודות נכון?
אחרי ההפשרה חותכים לנתחים

ואז זורקים אותם פנימה לרוטב ונותנים להכל לבעבע כמה דקות טוב
תוך כדי ערבוב


ואז משקשקים את הביצים ומוסיפים אותם
ומערבבים היטב כמה דקות טובות.
משאירים על אש קטנה לכמה דקות ו...זהו


שקשוקת ברבוניות
אורז עם אפונה (נשאר מאתמול)
טחינה (נשארה 1/2 צנצנת קטנה. כמות בול!)
היה סופר טעים ומשביע עבור 3 מבוגרים, מתבגרת וקטנטן (האחרים לא היו בעניין)