דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שבת, 19 בספטמבר 2020

מתכונים שניסיתי לאחרונה- שנה טובה 💜

מתכונים שהגיעו דרך אנשים אחרים, או הקשורים איכשהו למאכלי ראש השנה, או סתם כאלה שהצטברו לי בתקופה האחרונה והגיע הזמן לנסות אותם 😉

במיה בתנור

במיה אני ממש לא אוהבת.
בעלי אוהב. אז לפעמים יש פה, בשבילו.
אולם בשבוע שעבר הגיעה חבילה של במיה גדולה במיוחד, מהשדה האורגני ממנו אני מקבלת משלוחים.
המזל הוא שמאיה שלחה לי מתכון שניסתה והחלטתי להכין אותו גם.
יצא באמת נחמד, אפילו בסטנדרטים שלי

חוצים את הבמיה לאורך ומפזרים תבלינים שאוהבים
חוצים את הבמיה לאורך ומפזרים תיבול שאוהבים

הופכים את הבמיה עם הצד החצוי כלפי מטה ומזליפים שמן זית

משגרים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל 15-20 דקות

ונהנים מבמיה בתנור.
מהנסיון שלי זה טעים יותר חם, אולם אפשר לאכול גם קר או בטמפ' החדר



פשטידת גזר מתוקה

זה מתכון מהאתר של אלנה אמסטרדם, שהיא יהודיה אמריקאית שמרבה לפרסם מתכונים המתאימים לחגי ישראל בטוויסט הקטוגני/ פליאו/ דל פחמימה שלהם.
המתכון הזה מקוטלג אצלה כתחליף לקוגל. אני לא בטוחה שזה באמת הכיוון, אולם זה יוצא מספיק טעים, אז מה אכפת לי? אפשר גם לקרוא לזה עוגת גזר, או משהו כזה



עוגת דבש ללא קמח

יכול להיות שכבר פרסמתי פה פעם את המתכון הזה, אבל לא אכפת לי שהוא יעלה לפה שוב.
גם הוא של אלנה אמסטרדם, והוא ממש פשוט וטעים. בדיוק עוגת הדבש שהייתי צריכה לחג הזה!


בשר מיובש

מזמן לא הכנתי והילדים ובעלי ממש ביקשו.
אז הוצאנו את מייבש המזון מלמעלה, ניקינו ו...יאללה לעבודה.
בתכלס צריך רק את הבשר הנכון (נתח בשר ללא שומן- אווזית, שייטל, סינטה או מה שתמצאו ויתאים לכם מבחינת המחיר) ושיהיה חתוך מספיק דק.
מתכון מהתקופה בה הייתי מכנה את זה הרבה. הפעם הכנתי נגלה אחת של רק מלח ואחת גם עם קארי, כי זה טעים...

נתחי הבשר נפרסו במגשי מייבש המזון

עלה רעיון שאם נשים איזשהו פרי בשכבה התחתונה של המייבש אולי זה ישפיע על טעם הבשר. אז ניסינו.
לא נראה לי שזה עבד 😉

עבודה של 3-4 שעות בערך


ובכל זאת יצא לנו גם מנגו מיובש

זו הייתה חגיגה למשך 2-3 ימים, בקושי.
הכל חוסל דיי מהר.
מה שאומר ש... נצטרך להכין את זה בקרוב שוב




יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

כדורי אנרגיה שוקולד- בננה

הייתה תקופה שחלק מילדיי היו ממש בעניין של צ'יפס בננה, בננה מיובשת.
ואז זה עבר להם.
ככה זה...
ומאז כבר זמן מה ששקית עם בננה מיובשת נותרה מיותמת בארון ואף אחד לא הביט בה




החלטתי לטחון את הבננות המיובשות למעין קמח ולהכין מהן כדורי אנרגיה, עם אגוזים ותמרים




ואז נזכרתי שמדובר בבננה צ'יפס רגילים לחלוטין, כך שהם בטוח עם תוספת כלשהי של סוכר וזה יצא מתוק, בגלל התמרים. אז החלטתי להפוך את הכל לשוקולד- בננה, כי זה הכי טעים ו...זכרונות ילדות וכו' ויש לי אבקת קקאו איכותית ומרירה בצורה נהדרת שתאזן לי את הכל




חומרים

200-300 גרם צ'יפס בננה (בננה מיובשת)
150 גרם אגוזי מלך
2 חופנים נאים של שקדים
כ-15 תמרי ברהי (זה יצא פחות עם מג'הולים)
1-2 כפיות קנמון לאוהביו (אפשר לוותר כמובן)
כף שמן קוקוס
2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותית

אופן ההכנה

בבלנדר חזק או במעבד מזון טוחנים את צ'יפס הבננה לקמח.
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת תערובת עיסתית אחידה.
מוציאים לקערה, יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים בכלי במקרר להתקרר ולהתמצק.
אפשר גם להכין נקניק בנייר אפייה, לקררו ולחתוך ממנו עיגולים, אם רוצים.

כדורי האנרגיה יכולים להשמר בקירור זמן רב.
מתאימים לנשנוש בין ארוחות, או כבסיס לארוחה בתוספת פירות, שמנת, יוגורט, גרנולה- כל אחד ומה שמתאים לצרכיו





מה אתכם? אוהבים שוקולד- בננה?