דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 12 במרץ 2021

לביבות פירה וירוקים

משתזפות להן בשמש

הכל התחיל מפירה שנשאר מהיום הקודם והיה צריך לעשות איתו משהו, נכון?

האופציות היו: הקלה- פשטידה וזהו.
המורכבת- לביבות.

מה עוד הייתם מכינים מפירה?

פשטידה בטוח תצא טעימה, אבל פחות יאכלו ממנה- אין מה לעשות.
לביבות- לוקחות יותר זמן- אז צריכה למצוא עוד פרויקטים במטבח, או בסביבתו, כדי לא להתעצבן על התהליך


הרבה בצל מטוגן

מזל שהיו עוד כמה דברים להכין, סירים לנקות, קפיר לסנן ועוד ועוד 😉


צרור שמיר וצרור כוסברה



חומרים

פירה
3 בצלים בינוניים
צרור שמיר
צרור כוסברה (אפשר לשנות את הירוקים כמובן)
6 ביצים
תבלינים: מלח, פלפל, שום גבישי (אפשר להוסיף ולגוון ככל אוות נפשכם)
לטיגון: שמן זית, קטואויל, שמן קוקוס
אופציונלי (ממש לא חובה): קמח כלשהו- טפיוקה, שקדים, קוקוס וכד'.

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
טורפים את הביצים.
בקערה מערבבים את הפירה, הבצל המטוגן, הירוקים הקצוצים והתבלינים




מחממים מחבת עם השמן הרצוי.
מערימים כפות מהתערובת אל המחבת החמה למשך 2-3 דקות עם לחיצות עדינות והופכים לצד השני לזמן דומה, או עד שהלביבות מוכנות משני הצדדים





הן טעימות מאד חמות.
אפשר לנסות ולתת להן להתקרר מעט כדי להתייצב.
אפשר לשמור במקרר ולאכול למחרת קרות או מחוממות.
אפשר לשלב עם שמנת, אבוקדו, גבינה ועוד
עם החומרים המתאימים, בהחלט מתאימות גם לפסח!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה