אני ממש אוהבת כרובית מטוגנת!
טוב, אני ממש אוהבת כרובית...
אולם כרובית בד"כ מטגנים בשמן לא משהו... ומשתמשים גם בפרורי לחם...
אז החלטתי להכין לי משהו שיתאים לצרכיי, הן מבחינת המרכיבים והן- הכי חשוב- מבחינת הטעם!
חומרים
כרובית שלמה מפורקת לפרחים בינוניים עד קטנים
1-2 כפות שמן קוקוס/ זית
1 ביצה
2 כפות קמח שקדים
כורכום, מלח, פלפל
1 שן שום מעוכה היטב
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מניחים בתבנית את פרחי הכרובית שחתכנו
בקערה מערבבים את הביצה, קמח השקדים, שמן הקוקוס (המומס, אם זה בחורף) והתבלינים.
יוצקים את הרוטב מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב
מכניסים לתנור למשך כחצי שעה ומוציאים כשהכרובית רכה.
אפשר להתחיל עם כרובית מאודה/ מבושלת במים למשך מספר דקות, שכבר התרככה מעט, אולם זה לא חובה
אם נשארו שאריות, אפשר להקפיץ במעט שמן זית/ קוקוס ביום שאחרי. עדיין טעים מאד. אולי אפילו... יותר
טוב, אני ממש אוהבת כרובית...
אולם כרובית בד"כ מטגנים בשמן לא משהו... ומשתמשים גם בפרורי לחם...
אז החלטתי להכין לי משהו שיתאים לצרכיי, הן מבחינת המרכיבים והן- הכי חשוב- מבחינת הטעם!
חומרים
כרובית שלמה מפורקת לפרחים בינוניים עד קטנים
1-2 כפות שמן קוקוס/ זית
1 ביצה
2 כפות קמח שקדים
כורכום, מלח, פלפל
1 שן שום מעוכה היטב
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מניחים בתבנית את פרחי הכרובית שחתכנו
בקערה מערבבים את הביצה, קמח השקדים, שמן הקוקוס (המומס, אם זה בחורף) והתבלינים.
יוצקים את הרוטב מעל פרחי הכרובית ומערבבים היטב
מכניסים לתנור למשך כחצי שעה ומוציאים כשהכרובית רכה.
אפשר להתחיל עם כרובית מאודה/ מבושלת במים למשך מספר דקות, שכבר התרככה מעט, אולם זה לא חובה
אם נשארו שאריות, אפשר להקפיץ במעט שמן זית/ קוקוס ביום שאחרי. עדיין טעים מאד. אולי אפילו... יותר
אפשר גם במקום ביצה טחינה, או קמח חומוס ומים. גם ממש טעים
השבמחקאפשר בהחלט "לטבען" את המנה הזו עבור מי שחפץ בכך, עם כל מה שהצעת
מחקהי ורד, המוחות הגדולים חושבים באופן זהה :) גם אצלי השבוע מתכון של כרובית אפויה בציפוי פריך. המתכון שלך נראה מעולה. בסוף אני עוד מאוד אוהב את הירק הזה :)
השבמחקאין, אין על כרובית.
מחקבכל חורף אהבתי אליה רק מתגברת
שוב תודה ורד!! סופסוף הצלחתי למכור לבת שלי כרובית.. מכירת חיסול :-)
השבמחקשמחה בשמחתכן
מחק