דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 28 בפברואר 2012

בואו נדבר רגע על טחינה

טחינה היא חלק כל כך יומיומי ושגור מהתפריט שלנו בבית, עד שאני כמעט ולא עוצרת רגע להתעכב עליה.
אולם לאחרונה נתקלתי בלא מעט אנשים שלא ממש מבינים מי נגד מי בכל העניין הזה של הטחינה.
כלומר, הם שמעו...קראו... ואפילו התחילו לצרוך טחינה מלאה... אולם זה עדיין לא מספיק מובן.
אז הנה הנסיון שלי לעשות קצת סדר.

זה פוסט ותיק שלי על השומשום המלא (יש שם גם מתכון לעוגיות טחינה. מעולות בעיניי!)
ועדיין אני רוצה להוסיף.

זה שברור ששומשום מלא עדיף על שומשום לבן, את זה נראה לי רבים כבר הבינו והפנימו.
אולם יש לזה עוד המשך.
בשומשום יש חומצה אוקסלית שעשויה לפגום בספיגת המינרלים הכל כך חיוניים (ובכמויות המדהימות) שהוא משפיע עלינו.
על מנת לבטל את השפעתה של החומצה האוקסלית וכדי שכן נצליח להפיק ממנה את מה שאחנו רוצים כדאי להנביט את זרעי השומשום לפני הטחינה.
את זה הבינו כבר בכמה חברות ויש לקנות טחינה משומשום מלא ומונבט.
ההבדל המיידי הוא בטעם (ו...נכון, גם במחיר. הטחינה הזו יקרה יותר). טחינה משומשום מלא ומונבט היא מתקתקה יותר ולא מרירה כמו הטחינה שהיא "רק" משומשום מלא.
כבר יצא לי לטעום טחינות שהיה כתוב עליהן שהן משומשום מלא ומונבט, אולם זה לא ממש בא לידי ביטוח בטעם. היא עדיין נשארה מרירה. אני משערת שיש משמעות למידת ההנבטה.
מודה שלא נברתי עד כדי כך, כי יש לי סוג אחד שאני אוהבת וצורכת ולא היה לי צורך לחפש הלאה



את הטחינה הזו אפשר לאכול כמו שהיא, בכפית, מרוב שהיא טעימה כ"כ ואפשר גם להכין ממנה את מטבל הטחינה המסורתי.
אני מכינה הכי הכי פשוט, כדי שמי שאוהב יצטרף אליי:
מיץ מלימון, מים עד להגעה למרקם הרצוי (אוהבת אותה סמיכה ולא נוזלית) ומלח עשבים.
אם יש זמן להשקיע (או אם בעלי מכין) יהיו בה גם שום, עלים ירוקים קצוצים ותבלינים כמו כמון וזרעי כוסברה.

כמובן שאפשר לשלבה גם ממאפים, תבשילים ועוד.

איך אתם אוהבים את הטחינה שלכם?

11 תגובות:

  1. אותו דבר + אג'ואן

    השבמחק
  2. לא הבנתי...
    מה זה אג'ואן?

    השבמחק
  3. גם אצלנו הטחינה זורמת כמים... אבל כמעט ורק גולמית. הילדים אוהבים אותה נקייה. על הלחם לבי"ס, עם סילאן - זה הממתק בשבילי, עם דבש או עם טיפה מלח. ובעיקר - גולמית ונקייה לטבול בה ירקות בארוחת ערב.
    אני מכינה לקראת כל שבת ממרח חומוס (עם טחינה כמובן)ועוגיות טחינה. לאלה אני קונה חמאת שומשום זולה יותר, את המונבטת אני שומרת למאכל ולא לאפיה... מתקמצנת.

    השבמחק
  4. מציאה להקים איגוד מעריצים לטחינה, שהיא הדיווה של המטבח שלי בשנים האחרונות! מממממ!
    אגב יש לי כבר כמה זמן רעיון לסוג של מיכל (כמו מי עדן בר) שאפשר למלא בטחינה ואז למזוג על הכל מברז. הראשון שיפתח את זה יכול כבר לסמן אותי כלקוחה הראשונה שלו

    השבמחק
  5. מממ מציאה=מציעה. סליחה על שגיאת הכתיב..

    השבמחק
  6. עלמה, אני איתך.
    מיכל מיי עדן/ טחינה נשמע לי דבר מגניב ביותר!!!

    השבמחק
  7. אני מטורפת על טחינה!!!
    לפני מס' חודשים חבר חזר מקפריסין והביא עימו טחינה גולמית.
    אני חייבת לציין שזו הטחינה הטובה ביותר שטעמתי.
    אז בפעם הבאה כל מי שנוסע לקפריסין,כדאי לכם לקנות טחינה גולמית המיוצרת בקפריסין.

    השבמחק
  8. שלום לך.
    איזו טחינה בצילום שלך?
    מה דעתך על טחינה אדמה שיש לה הכי הרבה סידן?

    השבמחק
  9. זוהי טחינה "אמארה".
    כפי שכתבתי בפוסט, זו טחינה משומשום מלא ומונבט.
    יש בה את הכי הרבה סידן שתמצאי בכל טחינה ובגלל ההנבטה הסידן גם נספג היטב בגוף ולא יוצא החוצה ממנו, עקב הכמות הגדולה של החומצה האוקסאלית שיש בשומשום המלא.
    כך שזה לא חשוב רק שיהיה למשהו הרבה סידן. אנחנו גם צריכים להיות מסוגלים לעכל את זה...

    השבמחק
  10. שלום לך.
    אם כך הבנתי מכתיבתך כי הטחינה צריכה להיות,שיהיה כתוב עליה:
    משומשום מלא ומונבט.
    האמנם?
    טחינה אמארה היכן קונים אותה?
    תודה לך.

    השבמחק
  11. יש להשיג אותה בחלק מחנויות הטבע.
    אפשר גם לבדוק עם זה ששווק אותה (נדמה לי שאפשר לראות את הטלפון בתמונה ששמתי) או בגוגל...

    השבמחק