שוב האהרוני הזה שותל אצלי בראש חשקים למזונות מסויימים (כאילו שאין לי מספיק מזה כרגע מעצמי... או אולי דווקא בגלל ההריון זה תופס אותי בול...).
כבר כמה זמן שאני רוצה להכין פסטה עם סרדינים טריים. ועד שבעלי הביא סרדינים טריים ועוד עמד ופילט אותם. ועד שמצאנו זמן שמתאים באמת להכין אותם.
האמת? היה שווה לחכות! באמת!
חומרים
פסטה ארוכה מקמח מלא (ספגטי, פטוצ'יני או מה שאוהבים)
בערך 1 ק"ג סרדינים טריים ללא האידרות (אפשר להוציא את האידרות בבת אחת ואז להקפיא כמות ולהפשיר כשרוצים להכין)
1 בצל גדול
כמה שיני שום פרוסות
1 שומר
מיץ מלימון וקליפה מאותו הלימון
חופן צנוברים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי החבילה.
מקמחים מעט את הסרדינים ומטגנים במעט שמן זית לכדקה מכל צד. מניחים על נייר סופג בצד
במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את פרוסות השום.
קוצצים קטן גם את השומר ואחרי שהבצל מוכן מוסיפים גם אותו לערבוב במחבת
מוסיפים את קליפת הלימון ואת המיץ ונותנים לבעבע. אפשר להמליח מעט ולפלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הסרדינים ומערבבים היטב
בינתיים הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים אותה אל הרוטב במחבת ומערבבים היטב
מכבים את האש.
מוסיפים פנימה את הצנוברים ואם יש עלי שומר אפשר גם להוסיפם.
כבר כמה זמן שאני רוצה להכין פסטה עם סרדינים טריים. ועד שבעלי הביא סרדינים טריים ועוד עמד ופילט אותם. ועד שמצאנו זמן שמתאים באמת להכין אותם.
האמת? היה שווה לחכות! באמת!
חומרים
פסטה ארוכה מקמח מלא (ספגטי, פטוצ'יני או מה שאוהבים)
בערך 1 ק"ג סרדינים טריים ללא האידרות (אפשר להוציא את האידרות בבת אחת ואז להקפיא כמות ולהפשיר כשרוצים להכין)
1 בצל גדול
כמה שיני שום פרוסות
1 שומר
מיץ מלימון וקליפה מאותו הלימון
חופן צנוברים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מכינים את הפסטה לפי ההוראות על גבי החבילה.
מקמחים מעט את הסרדינים ומטגנים במעט שמן זית לכדקה מכל צד. מניחים על נייר סופג בצד
תרגישו חופשי להתחיל לנשנש, זה ממש טעים ככה כמו שזה (גם הילדים נהנו...) |
במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומזהיבים את הבצל הקצוץ. מוסיפים את פרוסות השום.
קוצצים קטן גם את השומר ואחרי שהבצל מוכן מוסיפים גם אותו לערבוב במחבת
מוסיפים את קליפת הלימון ואת המיץ ונותנים לבעבע. אפשר להמליח מעט ולפלפל לפי הטעם.
מוסיפים את הסרדינים ומערבבים היטב
בינתיים הפסטה מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים אותה אל הרוטב במחבת ומערבבים היטב
מכבים את האש.
מוסיפים פנימה את הצנוברים ואם יש עלי שומר אפשר גם להוסיפם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה