יש תקופות שאני מכינה המון את התבשיל הזה.
אפשר להכינו כך שיהיה מרקי יותר, או נזידי יותר. הכל תלוי בכמות המים שמוסיפים וזה ממש ניתן למשחק.
אפשר גם להכין בצורה "יבשה יותר" ללא הרבה רוטב.
ביחרו בצורה שהכי מתאימה לכם באותו הרגע.
חומרים
מעט שמן קוקוס לטיגון
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
זרעי כוסברה, כמון, חרדל
2-3 עגבניות בשלות חתוכות
כוס מש שהושרה ללילה/ למספר שעות
2 כוסות עם קוביות ירקות לבחירה (דלעת, בטטה, דלורית, גזר, כרובית, קולרבי, שורשים)
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל חריף, כורכום (אם רוצים)
אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן מוסיפים את הזרעים וכשהם קופצים מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים טוב כ-2 דקות.
מוסיפים את העגבניות, סוגרים את מכסה הסיר ונותנים לחומרים להתבשל למעין רוטב עגבניות.
כשרותח הרוטב, מוסיפים את המש ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח ושאר התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את הירקות לערבוב ומים עד לגובה כ 2/3 מתכולת הסיר. אם רוצים שהתבשיל יהיה מיימי יותר אפשר להוסיף יותר מים (אפשר להגיע ממש עד לדרגת מרק, עם הוספת הרבה מים). מבשלים עד שהמש מתרכך. אפשר להוסיף עוד מים במהלך הבישול, אם רואים שהמים מתאדים מהר מדיי
רק אחרי שכבר אכלנו את המנה הבנתי שצריך להעלות אותה לבלוג, אז אין לי תמונות הפעם מכל התהליך. עמכם הסליחה! |
לפני ההגשה אפשר להוסיף פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים.
אפשר לגוון את התבשיל הזה ע"י שינוי והוספת תבלינים (למשל, זרעי קימל, אניס, שומר, קצח), הוספת ירקות אחרים בבישול, הוספת חלב קוקוס בסוף ועוד וריאציות שונות.
שיהיה בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה