דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

בשר ותרד ברוטב עגבניות

עוד יום עצל שעבר עליי מנע ממני לצאת לקניות והמקרר היה במצב מזעזע בריקנותו...
אל דאגה, זה לא מה שיעצור אותי- פניתי לפריזר ולארונות.
מצאתי בפריזר קופסא של תרד קפוא שהקפאתי בחורף (כשעוד היה הרבה תרד בגינה).
במקרר הייתה קופסא של נתחי בשר מהאסאדו של יום האתמול.
הייתה גם חבילת בייבי כרישה.
בארון מצאתי קופסת שימורי עגבניות משובחת.

מכל אלה אפשר להרכיב מנה נחמדה, נכון?
ביחד עם אטריות אורז תהיה לנו ארוחה נפלאה

חומרים

כף שמן קוקוס
חבילת כרישות צעירות/ 2 כרישות בוגרות/ 1-2 בצל
3-4 עגבניות/ קופסת עגבניות קצוצות
כמה שיני שום
תרד קפוא או טרי
200-300 גרם נתחי בשר (אפשר משאריות, או טריים)
מלח, פלפל, כורכום (ועוד תבלינים שאהובים עליכם)

אופן ההכנה

קוצצים את הכרישה והשום.
בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את הכרישה/ בצל.
מערבבים למספר דקות, עד שהכרישה הופכת שקופה יותר. מוסיפים את השום לעוד כמה דקות של ערבוב.
מוסיפים את העגבניות ונותנים להכל להתבשל עד לרתיחה מוסיפים תבלינים, מקטינים את האש ומבשלים עוד כעשר דקות, עד שהרוטב הופך סמיך.
מוסיפים את התרד הקפוא ונותנים לו להפשיר בתוך הרוטב ומערבבים כשמגיע הרגע המתאים, כאשר כולו הפשיר


מוסיפים את נתחי הבשר לתבשיל ומתקנים את הטעמים אחרי כמה דקות של ערבוב ובישול.

אפשר לאכול את התבשיל כמו שהוא, או ביחד עם אטריות אורז




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה