דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 21 באוגוסט 2015

תבשיל זבנג- לתנור- וגמרנו

אני הכי אוהבת את הארוחות בהן יש סיר אחד גדול שמכיל הההההכל!
לא צריך לטרוח על כמה מנות וסירים, כי בתוכו יש כבר גם עוף/ בשר, גם אורז וגם ירקות.

הוא דורש קצת הכנה מראש, אולם אז משגרים אותו לתנור לכמה שעות ופשוט שוכחים אותו שם קצת.
זו ארוחה נפלאה לסופ"ש, כי תמיד יש שאריות מארוחת שישי לצהרי שבת, כך שנראה לי שיעבור גם אצל שומרי שבת, אם כי אל תתפסו אותי פה במילה


חומרים

2 כוסות אורז (סיר גדול, כן?)
ירקות למיניהם: תפו"א, בטטה, גזר, דלורית, כרובית, קישואים, קולרבי- הכל הולך
חוצמזה הרבה בצל ושום, כי זה תמיד מוסיף
נתחי בשר לבחירתכם, אפשר גם עוף!
שמן קוקוס
במחלקת התבלינים הולכים אצלי בימים אלה: מלח גס, פלפל שחור, אבקת קארי, פפריקה מעושנת
מים

אופן ההכנה

למטה שמתי את האורז, כדי שיספח את הטעמים שיגיעו מלמעלה, ביחד עם קצת תבלינים


מעל זרקתי תפו"א ונתחי בשר ש"סגרתי" על מחבת עם שמן קוקוס





ואז טיגנתי 2 בצלים גדולים קצוצים היטב והוספתי כמה שיני שום פרוסות בסוף


שנזרקו מעל הבשר והכל

ואז הגיעו שאר הירקות, עוד תבלינים ומים (אפשר כמובן ציר עצמות למי שיש, עוד אין לי...)



30-40 דקות בחום גבוה 260 מעלות ככה
ואז הורדתי ל 150 לעוד 3-4 שעות.
מדיי זמן מה הוספתי מים, כדי שהכל לא יתייבש


מסקנה: פחות מדיי מלח...

רגע, רגע, חייבים לצלם לאינסטה

מוסיפים רק סלט וזהו, יש ארוחה מפוארת
שבת נפלאה עם הרבה בני משפחה אהובים וחברים טובים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה