דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 24 באוגוסט 2015

סלט חצילים בסגנון תאילנדי

טוב, הגעגועים מביאים אותי לייצר כל מיני מנות בהשראת... דומות ל... בטעם של...
מה לעשות! תאילנד יושבת לי חזק בלב, כבר שנים!!!

אחרי שהתגלגלו לפה כמה חצילים, הכנסתי אותם לתנור כדי לראות מה יצא מהם...




אחד הפך לעיגולים בתנור עם שמן קוקוס ומלח. נאכל כמו שהוא וגם בצורה יצירתית כזו


"סנדביצ'ון" חציל- מוצרלה- רימונים

ומהשניים האחרים הכנתי סלט מהמם שיצא בסגנון תאילנדי.
עד הרגע האחרון לא ידעתי מה יצא ממנו. הפתעה גם בשבילי

חומרים

2 חצילים
3-4 שיני שום
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות פתיתי קוקוס מיובשים
1 כף משחת קארי תאילנדי אדום *** לדפ"מ SCD צריך לבדוק, אולי להחליף בתבלינים בודדים מתאימים ***
כמה עלי בזיליקום
מלח, פלפל לפי הטעם
אופציונלי: 2-3 כפות גרעיני רימונים

אופן ההכנה

קולים את החצילים בתנור או על הגז, איך שאתם אוהבים.
כשהם רכים מבפנים מניחים להצטנן קצת ואז מסירים את הקליפה ומוציאים את "בשר" החצילים.
מניחים זמן מה במסננת להגרת הנוזלים.

מכניסים את כל החומרים ביחד למעבד מזון ומעבדים עד למרקם אחיד של ממרח.

אפשר לשלב עם אורז ותבשילים, לאכול על לחם/ פריכית וכו', ביחד עם ביצים ועוד ועוד.

בתאבון!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה