הפעם משהו מתוק, כי בכ"ז משמשים...
עוגת משמשים ללא קמח וגלוטן
זה דומה לעוגות בחושות אחרות, ובכ"ז קצת שונה... כי זו לא עוגת בננות או תפוחים או דלעת. זו עוגת משמשים!
חומרים
10 משמשים ללא הגלעינים
5 תמרים כנ"ל
1-2 כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
2 ביצים
1-2 כפות דבש
1-2 כפות דבש
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית סודה לשתייה- או- אבקת אפייה ללא אלומיניום
קמצוץ מלח
אופציונלי: כף קמח קוקוס
אופציונלי: כף קמח קוקוס
אופציונלי: 2-3 משמשים מיובשים קצוצים לחתיכות קטנות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון מערבלים לתערובת חלקה את התמרים, המשמשים, השמן, הדבש ותמצית הוניל.
בקערה מערבבים היטב את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה/ סודה לשתייה והמלח ואז מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבלים לקבלת תערובת חלקה.
אם רוצים להוסיף את המשמשים המיובשים מוסיפים אותם ומערבבים ביד היטב, או בפולסים במעבד המזון.
מוציאים, מצננים מעט ואוכלים בהנאה!
העוגה טעימה ויציבה יותר אחרי שהתקררה היטב, אפשר גם לצנן ממש במקרר ולאכול ביום שאחרי- לבחירתכם!
העוגה אינה מאד מתוקה ויש לה את החמצמצות הטעימה של המשמשים.
אם מעוניינים בטעם מתוק וחזק יותר אפשר להוסיף עוד ממתיק לטעמכם, להוסיף עוד תמרים או להחליף חלק מהמשמשים בפרי מתוק יותר כמו בננה, למשל.
העוגה טעימה ויציבה יותר אחרי שהתקררה היטב, אפשר גם לצנן ממש במקרר ולאכול ביום שאחרי- לבחירתכם!
העוגה אינה מאד מתוקה ויש לה את החמצמצות הטעימה של המשמשים.
אם מעוניינים בטעם מתוק וחזק יותר אפשר להוסיף עוד ממתיק לטעמכם, להוסיף עוד תמרים או להחליף חלק מהמשמשים בפרי מתוק יותר כמו בננה, למשל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה