ואם אפשר גם להכין אותו בידיים ואף לאכול בידיים זה הכי כיף.
כן, אני אוהבת לגעת באוכל, בכל מיני שלבים- גם בהכנה וגם באכילה. אולי בגלל זה התחברתי מאד לצורת האכילה בהודו וכשאני מטיילת שם אני מיד מאמצת את המנהג המקומי של אכילה בידיים.
אולם גם בארץ אינני מתביישת להכניס ידיים לצלחת ולדגום הכל דרך האצבעות- כיף!
לכן, הכי כיף לי לערבב את מרכיבי סלט הירקות בידיים, ככה פשוט, בלי כפות ערבוב. הערבוב הוא הכי טוב בעיניי באופן הזה ויש לי את היכולת להבחין איזה אזור עוד מצריך מגע של הרוטב. כמובן שזו דרך עדינה מאד שתעזור לשמור על הירקות שלא יקבלו חבטות מכפות הערבוב בתהליך.
חומרים
עלי מנגולד
עלי חסה
גזר
מלפפון
אגוזי מלך
[במקרה היו לי גם פקאנים מסוכרים- יאמי!]
לרוטב: שמן זית, מלח גס, מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
קורעים את עלי המנגולד והחסה בידיים לקרעים בינוניים- קטנים.
מגרדים את הגזר וקוצצים את המלפפון.
שוברים את האגוזים בידיים לגודל הרצוי.
יוצקים מעל הכל מלח גס ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית (לפי העין) ומערבבים היטב.
בתאבון!
כן, אני אוהבת לגעת באוכל, בכל מיני שלבים- גם בהכנה וגם באכילה. אולי בגלל זה התחברתי מאד לצורת האכילה בהודו וכשאני מטיילת שם אני מיד מאמצת את המנהג המקומי של אכילה בידיים.
אולם גם בארץ אינני מתביישת להכניס ידיים לצלחת ולדגום הכל דרך האצבעות- כיף!
לכן, הכי כיף לי לערבב את מרכיבי סלט הירקות בידיים, ככה פשוט, בלי כפות ערבוב. הערבוב הוא הכי טוב בעיניי באופן הזה ויש לי את היכולת להבחין איזה אזור עוד מצריך מגע של הרוטב. כמובן שזו דרך עדינה מאד שתעזור לשמור על הירקות שלא יקבלו חבטות מכפות הערבוב בתהליך.
סלט פשוט לדוגמא (כי יש לי ימבה גירסאות)
חומרים
עלי מנגולד
עלי חסה
גזר
מלפפון
אגוזי מלך
[במקרה היו לי גם פקאנים מסוכרים- יאמי!]
לרוטב: שמן זית, מלח גס, מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
קורעים את עלי המנגולד והחסה בידיים לקרעים בינוניים- קטנים.
מגרדים את הגזר וקוצצים את המלפפון.
שוברים את האגוזים בידיים לגודל הרצוי.
יוצקים מעל הכל מלח גס ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית (לפי העין) ומערבבים היטב.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה