את הרעיון לממרח הזה קיבלתי מקריאה באחד מבלוגי האוכל שהתגלגלתי אליהם וכבר כמה זמן שאני מתכוונת להכינו.
נראה אם תנחשו מה המרכיב העיקרי בו
טוב, לא אחזיק אתכם במתח...
חומרים
קישואים בכמות הרצוייה לכם (במקרה לא היו לי הרבה, אם כי זה בהחלט הספיק למנה שמתאימה לארוחת צהריים)
מיץ מחצי לימון
2-3 שיני שום
טחינה (משומשום מלא מונבט, כמובן) בכמות הרצוייה
תבלינים: מלח, כמון
אופן ההכנה
במתכון הנ"ל היא מקלפת את הקישואים. אני לא עשיתי זאת, בגלל הזה הממרח יצא ירקרק (מה שלי לא הפריע). אפשר בהחלט לעשות זאת אם אתם רוצים.
זורקים לבלנדר/ מעבד מזון את הקישואים ושיני השום.
מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים שנטחנו במקום
מתחילים לטחון. לאט לאט מוסיפים את הטחינה ומגיעים למרקם הרצוי לכם. יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים, אבל ממש מעט, כדי שהממרח לא ייצא מיימי מדיי.
מניחים בצלחת הגשה עם מעט שמן זית מעל ומפזרים פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה מעל.
מתאים לטבילת ירקות טריים ומבושלים, קציצות וכמובן שמי שלא יכול לוותר על פיתה/ לחם יכול גם לאכול זאת כך (אם כי אני מעדיפה לגמרי בלי)
נראה אם תנחשו מה המרכיב העיקרי בו
טוב, לא אחזיק אתכם במתח...
חומרים
קישואים בכמות הרצוייה לכם (במקרה לא היו לי הרבה, אם כי זה בהחלט הספיק למנה שמתאימה לארוחת צהריים)
מיץ מחצי לימון
2-3 שיני שום
טחינה (משומשום מלא מונבט, כמובן) בכמות הרצוייה
תבלינים: מלח, כמון
אופן ההכנה
במתכון הנ"ל היא מקלפת את הקישואים. אני לא עשיתי זאת, בגלל הזה הממרח יצא ירקרק (מה שלי לא הפריע). אפשר בהחלט לעשות זאת אם אתם רוצים.
זורקים לבלנדר/ מעבד מזון את הקישואים ושיני השום.
מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים שנטחנו במקום
מלח גס וזרעי כמון- אני אוהבת לטחון במכתש ועלי, אם כי גם מטחנת תבלינים תעשה את העבודה ואפילו תבלינים מוכנים כבר |
מניחים בצלחת הגשה עם מעט שמן זית מעל ומפזרים פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה מעל.
מתאים לטבילת ירקות טריים ומבושלים, קציצות וכמובן שמי שלא יכול לוותר על פיתה/ לחם יכול גם לאכול זאת כך (אם כי אני מעדיפה לגמרי בלי)