בחורף פחות מתאים לאכול סלטים טריים וחיים.
גם ברפואה הסינית מנסים לכוון את האנשים לאכילה של מזונות מבושלים, או חמים אנרגטית.
לי זה מסתדר ממש בול.
אז מה עושים כשרוצים סלט? מבשלים, מאדים או מקפיצים. לפעמים רק חלק מהמנה, לפעמים את כולה
חומרים
כרוב קטן
2 כרישות (החלק הלבן בלבד. את הירוקים תשמרו למרק)
1/2 חבילת גבעולי סלרי, בלי העלים (גם אותם תשמרו למרק)
1-2 כפות שמן קוקוס
פיסת ג'ינג'ר מגורדת
2-3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
קצת חומץ אומבושי/ אורז
אופן ההכנה
את הכרוב מאדים בשלמותו (או אם מכינים כרוב ממולא, אפשר להשתמש בעלים שלא התאימו למילוי...).
חותכים לרצועות ומניחים בקערה.
קוצצים את גבעולי הסלרי ואת הכרישות.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומקפיצים את הסלרי והכרישות ביחד עם הג'ינג'ר והשום.
זה לא צריך להתבשל ממש, רק לקפוץ ולהתערבב לכמה דקות.
מניחים ביחד עם הכרוב בקערה.
מוסיפים שמן שומשום, רוטב סויה, חומץ אומבושי.
מערבבים היטב, בודקים תיבול ומגישים חם.
יהיה טעים גם אחרי שיתקרר ומבחינה אנרגטית- סינית גם יעשה את העבודה
וחוצמזה, טחינה ורודה
עם או בלי קשר לסלט המוקפץ.
פשוט מכינים טחינה עם מיי הבישול של הסלק.
מוסיף צבע וגם טעם!!!
גם ברפואה הסינית מנסים לכוון את האנשים לאכילה של מזונות מבושלים, או חמים אנרגטית.
לי זה מסתדר ממש בול.
אז מה עושים כשרוצים סלט? מבשלים, מאדים או מקפיצים. לפעמים רק חלק מהמנה, לפעמים את כולה
חומרים
כרוב קטן
2 כרישות (החלק הלבן בלבד. את הירוקים תשמרו למרק)
1/2 חבילת גבעולי סלרי, בלי העלים (גם אותם תשמרו למרק)
1-2 כפות שמן קוקוס
פיסת ג'ינג'ר מגורדת
2-3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
קצת חומץ אומבושי/ אורז
אופן ההכנה
את הכרוב מאדים בשלמותו (או אם מכינים כרוב ממולא, אפשר להשתמש בעלים שלא התאימו למילוי...).
חותכים לרצועות ומניחים בקערה.
קוצצים את גבעולי הסלרי ואת הכרישות.
במחבת מחממים שמן קוקוס ומקפיצים את הסלרי והכרישות ביחד עם הג'ינג'ר והשום.
זה לא צריך להתבשל ממש, רק לקפוץ ולהתערבב לכמה דקות.
מניחים ביחד עם הכרוב בקערה.
מוסיפים שמן שומשום, רוטב סויה, חומץ אומבושי.
מערבבים היטב, בודקים תיבול ומגישים חם.
יהיה טעים גם אחרי שיתקרר ומבחינה אנרגטית- סינית גם יעשה את העבודה
וחוצמזה, טחינה ורודה
עם או בלי קשר לסלט המוקפץ.
פשוט מכינים טחינה עם מיי הבישול של הסלק.
מוסיף צבע וגם טעם!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה