סבתא שלי מכינה מאכל שאהוב עלינו מאד שנקרא אצלנו "שלישקעס".
אני יודעת שיש לו שמות מרובים בבתים שונים "קליסקעס" "שלישקלעך" ועוד ועוד.
אלה מעין בצקניות כאלה.
בתכלס, זה ממש כמו ניוקי. ראיתי אותה פעם מכינה את זה. ממש ניוקי.
זה מעולה! אולם מרובה בקמח שאני כבר לא כ"כ אוכלת....
באחד הימים הכנתי מרק ירקות עשיר וטעים, המתאים בול ליום חורפי וגשום.
אם היה לי גרון או נתח כלשהו של בשר הייתי בשמחה מכניסה פנימה. אולם לא היו לי.
ובכ"ז רציתי עוד משהו כדי להפוך את המרק למשביע יותר.
ואז חשבתי על המעין ניוקים האלה ועלה לי רעיון איך להכין אותם.
זה יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!!! וממש התרגשתי כאשר נתתי לבעלי לטעום וגיליתי שהוא כמעט חיסל את כל הצלחת (טוב, בהתחלה כעסתי עליו קצת, אולם אז הבנתי שזה כ"כ פשוט ומהיר להכין שלא נורא).
אותו הדבר בדיוק קרה עם הגדולה, כשהיא חזרה מביה"ס וטעמה.
חומרים
2 ביצים
7-10 כפות קמח שקדים
כ-5 כפות קמח טפיוקה (אני מניחה שזה יעבוד גם עם קמח תפו"א)
מלח, פלפל
שן שום קצוצה דק
חופן רוזמרין וטימין טריים וקצוצים
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמחים עם הביצים עד ליצירת בלילה יציבה.
מוסיפים את התבלינים הקצוצים.
אפשר לגמרי לשחק עם מינון הקמחים ואני מניחה שאפשר להגיע לכמות שווה של קמח השקדים והטפיוקה.
כדי להכין אותם יש לדאוג לסיר עם מרק חם ומבעבע.
אפשר להוציא ממיי המרק לסיר צדדי, אפשר לחמם ציר עצמות, אפשר לזרוק ישירות למרק ואפילו לצלחת אליה הוצאנו את מנת המרק. זה מוכן תוך 2-3 דקות בלבד.
הרעיון ממש דומה להכנת ניוקי- זורקים לנוזל המבעבע ברתיחתו מלוא הכפית מהתערובת. כמה שנכנס בסיר
זה ישקע בתחילה, יתנפח מעט ויתחיל לצוף.
כאשר כולם צפים, אפשר להוציא עם כף מחוררת.
אפשר גם להכין בסיר פסטה עם מסננת בפנים ואז להוציא רק את המסננת עם הניוקים.
אם הם נדבקים מעט לתחתית הסיר אפשר לנענע אותו קמעה ואז הם מתחילים להפרד וצפים בשלמות.
אפשר להוציא אותם למסננת או לצלחת שיתייבשו מעט
אפשר להשתמש בהם ישר, בתוך מרק
אפשר לטגן מעט עם שמן זית/ חמאה/ שמן קוקוס ותיבול כלשהו.
אפשר להגיש עם רוטב מעל, ממש כמו ניוקי- שמן זית, שום ופלפל חריף, עגבניות, שמנת ופטריות ועוד ועוד
ממש גיליתי את אמריקה ועוד כל כך בקלות!
אני יודעת שיש לו שמות מרובים בבתים שונים "קליסקעס" "שלישקלעך" ועוד ועוד.
אלה מעין בצקניות כאלה.
בתכלס, זה ממש כמו ניוקי. ראיתי אותה פעם מכינה את זה. ממש ניוקי.
זה מעולה! אולם מרובה בקמח שאני כבר לא כ"כ אוכלת....
באחד הימים הכנתי מרק ירקות עשיר וטעים, המתאים בול ליום חורפי וגשום.
אם היה לי גרון או נתח כלשהו של בשר הייתי בשמחה מכניסה פנימה. אולם לא היו לי.
ובכ"ז רציתי עוד משהו כדי להפוך את המרק למשביע יותר.
ואז חשבתי על המעין ניוקים האלה ועלה לי רעיון איך להכין אותם.
זה יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה!!! וממש התרגשתי כאשר נתתי לבעלי לטעום וגיליתי שהוא כמעט חיסל את כל הצלחת (טוב, בהתחלה כעסתי עליו קצת, אולם אז הבנתי שזה כ"כ פשוט ומהיר להכין שלא נורא).
אותו הדבר בדיוק קרה עם הגדולה, כשהיא חזרה מביה"ס וטעמה.
חומרים
2 ביצים
7-10 כפות קמח שקדים
כ-5 כפות קמח טפיוקה (אני מניחה שזה יעבוד גם עם קמח תפו"א)
מלח, פלפל
שן שום קצוצה דק
חופן רוזמרין וטימין טריים וקצוצים
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הקמחים עם הביצים עד ליצירת בלילה יציבה.
מוסיפים את התבלינים הקצוצים.
אפשר לגמרי לשחק עם מינון הקמחים ואני מניחה שאפשר להגיע לכמות שווה של קמח השקדים והטפיוקה.
כדי להכין אותם יש לדאוג לסיר עם מרק חם ומבעבע.
אפשר להוציא ממיי המרק לסיר צדדי, אפשר לחמם ציר עצמות, אפשר לזרוק ישירות למרק ואפילו לצלחת אליה הוצאנו את מנת המרק. זה מוכן תוך 2-3 דקות בלבד.
הרעיון ממש דומה להכנת ניוקי- זורקים לנוזל המבעבע ברתיחתו מלוא הכפית מהתערובת. כמה שנכנס בסיר
זה ישקע בתחילה, יתנפח מעט ויתחיל לצוף.
כאשר כולם צפים, אפשר להוציא עם כף מחוררת.
אפשר גם להכין בסיר פסטה עם מסננת בפנים ואז להוציא רק את המסננת עם הניוקים.
אם הם נדבקים מעט לתחתית הסיר אפשר לנענע אותו קמעה ואז הם מתחילים להפרד וצפים בשלמות.
אפשר להוציא אותם למסננת או לצלחת שיתייבשו מעט
אפשר להשתמש בהם ישר, בתוך מרק
אפשר לטגן מעט עם שמן זית/ חמאה/ שמן קוקוס ותיבול כלשהו.
אפשר להגיש עם רוטב מעל, ממש כמו ניוקי- שמן זית, שום ופלפל חריף, עגבניות, שמנת ופטריות ועוד ועוד
עם רוטב בולונז (כנסו, זה לינק) |
מוקפצים בשמן זית עם רוטב פלפלים קלויים ופטרוזיליה (גם זהו לינק, אפשר ללחוץ עליו) |
ממש גיליתי את אמריקה ועוד כל כך בקלות!
ואוו! זה נראה ממש טוב!
השבמחקהאם יצא לך לנסות באמת עם קמח תפו"א במקום קמח טפיוקה ויצא טוב?
האם חייבים לאכול ישר או שניתן להכין כמות גדולה מראש, לשמור בקירור ולאכול מאוחר יותר (נניח אם אני רוצה להכין כמות גדולה לערב פסח?)
תודה! רותם
היי רותם, אני מניחה שאפשר להכין כמות גדולה ולשמור.
מחקיצא לי לשמור את זה ליום- יומיים וזה היה סבבה.
לא ניסיתי עם קמח תפו"א. לא רואה סיבה שזה לא יעבוד.
אגב, מה הבעיה עם טפיוקה מבחינת כשרות לפסח? זה שורש... אין קשר לחמץ למיטב הבנתי
תודה :) כשרות פסח לא ממש מעניינת אותי, פשוט טפיוקה מוזר לי, לא יוכלה להסביר. ננסה :)
מחקאה, אוקיי.
מחקאז את יכולה פשוט לנסות. זה עמילן חלקלק ונחמד כזה.
תמיד דברים חדשים מוזרים לנו ולפעמים אנחנו מכירים משהו שממש יכול להכנס לנו למטבח ולבישולים למיניהם