דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 23 במרץ 2021

עוגת שיש ללא קמח- פוסט אורח של לירז בלומנפלד

אחרי שהתארחתי אצל הנטורופתית לירז בלומנפלד בתכנית הרדיו שלה בתכנית הרדיו שלה "המניפולציה של התזונה" ביקשתי שתשתף את קוראי הבלוג במתכון שלה.
תראו איזה מתכון נחמד קיבלנו פה:

מתכון מצוין לפני פסח (ולא רק)
עוגה בחושה "שיש" כמו של פעם, עם החור באמצע

עוגת שיש של לירז בלומנפלד



חומרים

2 גביעי שמנת חמוצה

4 ביצים גדולות

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כוסות קמח שקדים

ועוד רבע כוס קמח קוקוס

או 2 כוסות קמח קוקוס

(זה עובד יופי או או)

ממתיק לבחירה ולפי הטעם 

תמצית וניל

חומרים לאפקט השיש כאופציה - 2 כפיות קפה נמס אספרסו או מגורען, מעורבב עם 2 כפות מים, או פירות יער.


אופן ההכנה

מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

משמנים תבנית עגולה כמו של פעם עם החור באמצע (סיליקון יהיה מושלם).

בקערה גדולה יש להקציף את הביצים ללא הפרדה למשך כמה דקות. להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להעביר לתבנית האפייה המשומנת.

הכנה של אפקט השיש - לקחת חלק קטן מהתערובת ולהעביר לתבנית האפייה (כך שזה יהיה החלק העליון של העוגה) על מנת ליצור את השיש (מאחר והופכים את העוגה אחרי שהיא מוכנה) לטפטף את הקפה המומס בעזרת מרית, וליצור את אפקט השיש ואז לשפוך את יתר התערובת ולהכניס לתנור.

אופים כ- 50  דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש.


עוגת שיש עם פירות יער

איזה צבע מהמם יוצרים פירות היער, נכון?

אני חייבת לנסות את המתכון הזה ממש בקרוב, מה אתכם?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה