דפים

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 21 בפברואר 2013

בולונז בסגנון תאילנדי

התחלתי להכין בולונז ובשנייה הוא קבל טוויסט אחר לגמרי ממה שהתכוונתי- איך לא חשבתי על זה קודם?

חומרים

2 כפות שמן קוקוס
1/2 ק"ג בשר טחון (בד"כ משתמשת בבקר+ טלה)
1 כרישה/ בצל
חבילת פטריות (מה שאוהבים) קצוצות
פיסת ג'ינג'ר מגורד
פיסת שורש כורכום מגורדת
כמה שיני שום פרוסות
1/2 חבילת חלב קוקוס
1/2 חבילת כוסברה
מלח, כורכום, פלפל חריף גרוס
*** לפרוטוקול האוטואימוני AIP ללא פלפל חריף או שחור ***

אופן ההכנה

בסיר מחממים שמן קוקוס וכשהוא חם זורקים פנימה בצל/ החלק הלבן של הכרישה קצוץ להזהבה.
מוסיפים את הבשר ומערבבים להשחמה.
פנימה נכנסים הג'ינג'ר, השום, הכורכום והתבלינים לערבוב טוב


אחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות לערבוב לעוד 1-2 דקות


מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עד לריכוך הבשר עוד 10-20 דקות.
בסוף מערבבים פנימה את הכוסברה והכרישה הקצוצים




אחרי 6 שנים שהמתכון הזה משמח משפחות הצעתי אותו היום לשגית ששאלה אותי מה היא יכולה להכין לארוחה עם בשר טחון.
יצא לה מעולה והיא שלחה לי את זה בתמורה 😄


2 תגובות:

  1. יצא נפלא!
    https://www.facebook.com/SagitLev/videos/10157684413817376/

    השבמחק
  2. איזה נחמד הסרטון הזה.
    ממש ממחיש 😄

    השבמחק