"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 21 באוקטובר 2012

מרק חצילים- כן, כן, קראתם נכון!

אני יודעת שזה נשמע מוזר.
גם לי זה היה נשמע מוזר ביותר בפעם הראשונה בה נתקלתי ברעיון הזה. מי בכלל יכול לחשוב על להכין מרק מחצילים? מסתבר שזה קיים.
אני כבר לא זוכרת מתי בדיוק נתקלתי בקונספט החדשני הזה ולמה פתאום התחשק לי לבדוק את זה, אולם הגיע גם הרגע לזה.
הגיע היום בו התחשק לי להכין מרק מחצילים ובמקרה היו לי ארבעה יפייפיים במקרר שרק חיכו לייעודם.
התוצאה הייתה כל כך מלהיבה שגם כמה שעות אחרי, כשיצאתי והייתי במקום אחר וחזרתי הבייתה לא הפסקתי להתלהב מזה (אפילו שיצא שהכנתי עוד מרק באותו היום)

חומרים

4 חצילים יפייפיים
3-4 שיני שום (ברור שאפשר גם יותר)
מלח, פלפל שחור

להגשה: שמנת של פעם, פרמז'ן מגורדת, פסטו או חופן עלי בזיליקום קצוצים
*** אפשר גם לקחת את זה לכיוון אחר עם: רוטב סויה, ג'ינג'ר טחון וחלב קוקוס (לא ניסיתי, מודה, אולם כבר מדגדג לי, לפעם הבאה)

אופן ההכנה

קולים את החצילים. איך שאתם אוהבים ונוח לכם.
אני הכנסתי לתבנית בתנור של 200 מעלות ונתתי להם להסתובב לכל מיני כיוונים, עד שהם היו קלויים היטב מכל כיוון



מוציאים, מקלפים מהקליפה



מכניסים לסיר עם מים (לא המון, 2 כוסות בהתחלה ומוסיפים אח"כ עוד אם יש צורך) ועם שיני השום



טוחנים בבלנדר מוט ומתבלים.
מביאים לרתיחה, טועמים ורואים אם יש צורך בעוד תיבול או בעוד מים



מניחים בקערית מרק ביחד עם החומרים להגשה



מערבבים ואוכלים בהנאה

הגדולה שלי ממש לא אוהבת חצילים

היא אמרה שזה הדבר הכי טעים שהיא אכלה עם חצילים

וגם אחותה הייתה שם