"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 31 באוקטובר 2011

מרק כתום

מזג האוויר החורפי מייד שולח אותי להכין מרק. זו התנייה כזו, נכון שאני לא היחידה?
המרק הכי מתבקש פה- כי הוא מהיר ויש לי הכל בבית וכמעט כולם אוהבים אותו- זה מרק כתום.

אני מכניסה את כל מה שכתום (וגם קצת דברים שאינם בהכרח כתומים) לסיר עם מים.
מרתיחה, מתבלת ובסוף טוחנת בבלנדר מוט.
צ'יק צ'ק.

חומרים (תוך כדי התחשבות בגודל הסיר ובמספר הסועדים שלכם)

בטטה גדולה
פיסת דלעת
דלורית
כמה גזרים
שורש סלרי (אם יש, במקרה יש לי. משדרג את הטעם בגדול!)
בצל גדול
כמה שיני שום
1/2 כוס עדשים אדומות

אופן ההכנה

קוצצים את כל הירקות לקוביות בינוניות ומטה.
מוסיפים את העדשים.
מכסים במים לפי מידת הסמיכות בה מעוניינים. ומרתיחים.
עד שהמים רותחים אפשר להוסיף מלח גס בנדיבות, פלפל שחור למי שאוהב, פלפל חריף (אם מסכימים לכם), כורכום (שורש טרי מגורד, או מאבקה) וכן הלאה וכן הלאה לפי העדפותיכם.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד להתרככות (30-40 דקות).
בסוף טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק (ככה אוהבים אצלנו), אם כי אפשר להשאיר גם בצורה הגסה



שדרוגים למיניהם:
לקראת סוף הבישול להוסיף חלב קוקוס, למרקם קרמי ולטעם מתקתק יותר.
להגיש בצלחת עם חמאה ופרמג'ן מגוררת מעל.
להוסיף בהגשה כוסברה/ פטרוזיליה קצוצות (או שתיהן).

נכון יאמי?


10 תגובות:

  1. אחלה מרק כתום.
    אפשר להוסיף גם כרישה למרכיבים :)

    השבמחק
  2. את העדשים צריך להשרות או משהו לפני ?

    השבמחק
  3. לא צריך להשרות בכלל.
    זה היופי עם עדשים אדומות, הן כאלה כייפיות וקלות לעבודה. מוכנות ממש מהר.

    השבמחק
  4. זהו המרק האהוב עלי! אני מוסיפה לו מעט ג'נג'ר וזה משדרג לו את הטעם לטעמי. ומגישה עם זרעי דלעת כתחליף לשקדי מרק ...עשית לי חשק, היום אני מכינה!

    השבמחק
  5. אני אוהבת להוסיף לאחר הטחינה מיורן. תבלין עדין ואלגנטי שנותן טויסט מעניין לטעם

    השבמחק
  6. ג'ינג'ר בהחלט מוסיפה, בחורף. אם כי מאחר וזה המרק האהוב על הבנות פה, הן לא ממש אוהבות לעשות בו שינויים... אז צריך להלך בין הטיפות.

    מיורן אף פעם לא ניסיתי, מעניין...

    השבמחק
  7. אצלנו מטגנים קודם בצל עם ממרח קארי ירוק ואז מוסיפים את כל השאר, ולל עוד ג'ינג'ר ושום, וזהו - לא צריך לטבל יותר...

    השבמחק
  8. טוב, קארי ירוק בהחלט מכיל הרבה סוגי תבלינים יחדיו ולא צריך יותר מדיי תובפות.
    אני אוהבת את הקארי האדום!

    השבמחק