מזג האוויר החורפי מייד שולח אותי להכין מרק. זו התנייה כזו, נכון שאני לא היחידה?
המרק הכי מתבקש פה- כי הוא מהיר ויש לי הכל בבית וכמעט כולם אוהבים אותו- זה מרק כתום.
אני מכניסה את כל מה שכתום (וגם קצת דברים שאינם בהכרח כתומים) לסיר עם מים.
מרתיחה, מתבלת ובסוף טוחנת בבלנדר מוט.
צ'יק צ'ק.
חומרים (תוך כדי התחשבות בגודל הסיר ובמספר הסועדים שלכם)
בטטה גדולה
פיסת דלעת
דלורית
כמה גזרים
שורש סלרי (אם יש, במקרה יש לי. משדרג את הטעם בגדול!)
בצל גדול
כמה שיני שום
1/2 כוס עדשים אדומות
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות לקוביות בינוניות ומטה.
מוסיפים את העדשים.
מכסים במים לפי מידת הסמיכות בה מעוניינים. ומרתיחים.
עד שהמים רותחים אפשר להוסיף מלח גס בנדיבות, פלפל שחור למי שאוהב, פלפל חריף (אם מסכימים לכם), כורכום (שורש טרי מגורד, או מאבקה) וכן הלאה וכן הלאה לפי העדפותיכם.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד להתרככות (30-40 דקות).
בסוף טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק (ככה אוהבים אצלנו), אם כי אפשר להשאיר גם בצורה הגסה
שדרוגים למיניהם:
לקראת סוף הבישול להוסיף חלב קוקוס, למרקם קרמי ולטעם מתקתק יותר.
להגיש בצלחת עם חמאה ופרמג'ן מגוררת מעל.
להוסיף בהגשה כוסברה/ פטרוזיליה קצוצות (או שתיהן).
נכון יאמי?
המרק הכי מתבקש פה- כי הוא מהיר ויש לי הכל בבית וכמעט כולם אוהבים אותו- זה מרק כתום.
אני מכניסה את כל מה שכתום (וגם קצת דברים שאינם בהכרח כתומים) לסיר עם מים.
מרתיחה, מתבלת ובסוף טוחנת בבלנדר מוט.
צ'יק צ'ק.
חומרים (תוך כדי התחשבות בגודל הסיר ובמספר הסועדים שלכם)
בטטה גדולה
פיסת דלעת
דלורית
כמה גזרים
שורש סלרי (אם יש, במקרה יש לי. משדרג את הטעם בגדול!)
בצל גדול
כמה שיני שום
1/2 כוס עדשים אדומות
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות לקוביות בינוניות ומטה.
מוסיפים את העדשים.
מכסים במים לפי מידת הסמיכות בה מעוניינים. ומרתיחים.
עד שהמים רותחים אפשר להוסיף מלח גס בנדיבות, פלפל שחור למי שאוהב, פלפל חריף (אם מסכימים לכם), כורכום (שורש טרי מגורד, או מאבקה) וכן הלאה וכן הלאה לפי העדפותיכם.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עד להתרככות (30-40 דקות).
בסוף טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק (ככה אוהבים אצלנו), אם כי אפשר להשאיר גם בצורה הגסה
שדרוגים למיניהם:
לקראת סוף הבישול להוסיף חלב קוקוס, למרקם קרמי ולטעם מתקתק יותר.
להגיש בצלחת עם חמאה ופרמג'ן מגוררת מעל.
להוסיף בהגשה כוסברה/ פטרוזיליה קצוצות (או שתיהן).
נכון יאמי?
אחלה מרק כתום.
השבמחקאפשר להוסיף גם כרישה למרכיבים :)
אחלה רעיון, אביטל!
השבמחקאת העדשים צריך להשרות או משהו לפני ?
השבמחקלא צריך להשרות בכלל.
השבמחקזה היופי עם עדשים אדומות, הן כאלה כייפיות וקלות לעבודה. מוכנות ממש מהר.
מעולה, תודה
השבמחקזהו המרק האהוב עלי! אני מוסיפה לו מעט ג'נג'ר וזה משדרג לו את הטעם לטעמי. ומגישה עם זרעי דלעת כתחליף לשקדי מרק ...עשית לי חשק, היום אני מכינה!
השבמחקאני אוהבת להוסיף לאחר הטחינה מיורן. תבלין עדין ואלגנטי שנותן טויסט מעניין לטעם
השבמחקג'ינג'ר בהחלט מוסיפה, בחורף. אם כי מאחר וזה המרק האהוב על הבנות פה, הן לא ממש אוהבות לעשות בו שינויים... אז צריך להלך בין הטיפות.
השבמחקמיורן אף פעם לא ניסיתי, מעניין...
אצלנו מטגנים קודם בצל עם ממרח קארי ירוק ואז מוסיפים את כל השאר, ולל עוד ג'ינג'ר ושום, וזהו - לא צריך לטבל יותר...
השבמחקטוב, קארי ירוק בהחלט מכיל הרבה סוגי תבלינים יחדיו ולא צריך יותר מדיי תובפות.
השבמחקאני אוהבת את הקארי האדום!