"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 18 בדצמבר 2011

מכירים את אטריות השעועית?

אטריות שעועית הן קלות מאד להכנה ומאפשרות ארוחות שונות ומגוונות [קוראים להן לפעמים גם אטריות זכוכית glass noodles].
הן מופיעות לא מעט במטבחים האסיאתיים השונים ואפשר למצוא אותן היום לא רק בחנויות טבע, אלא גם ברשתות הסופר למיניהן.
אני איכשהו מרגישה איתן הרבה יותר בנוח (מבחינת זה שאינן מכילות גלוטן. על אף שכאן כתוב שכן מכילות גלוטן. אולי רק בגלל תהליך הייצור, כי במש אין גלוטן) ואינן כמו "פסטה" שאני בהחלט במודעות לגבי אכילתה



אפשר להכין עם האטריות האלה כ"כ הרבה דברים. בשיטוטים במסעדות אסיאתיות וברשת תמצאו המון מתכונים לסלטי אטריות שעועית קרים. אולם  בהחלט אפשר להכין איתן גם מנות של מוקפצים למיניהם, קדירות וכו'.

הן קלילות יותר בגוף מבחינת התחושה והעיכול, משביעות וממש כייפיות. וגם קל מאד להכין אותן.
הדרך הפשוטה היא להשרות אותן למספר דקות במים רותחים. כבר יצא לי גם להשאירן בסיר עם מים רותחים להרבה יותר זמן מזה (משהו כמו חצי שעה) ולסנן אחרי. הן יצאו מעולה גם כן.
מי שרוצה יכול לגזור אותן במספריים, כדי להשיג אטריות קצרות יותר, אולם אין כל מניעה להשאירן בדיוק כפי שהן.

בפעם האחרונה שהכנתי אותן יצאו לי שתי מנות שונות, שבהן אשתף אתכם.

אטריות שעועית מוקפצות עם עוף וירקות


חומרים


חבילת אטריות שעועית
נתחי חזה עוף (בכמות הנדרשת לכם. לי היו 3-4 "שניצל עוף" שחתכתי)
גזר בינוני
5-6 עלי מנגולד
הרבה עלי תרד
[אפשר להוסיף פה עוד הרבה דברים, אבל זמני היה מוגבל וגם אכלתי עם סרבני כוסברה, שאותה הייתי מוסיפה פה בשמחה]
לרוטב: 1-2 כפות רוטב סויה, 1 כף סילאן

אופן ההכנה

מכינים את האטריות לפי ההוראות [ השרייה של 5-10 דקות במים רותחים וסינון]


חותכים את הגזרים לרצועות דקות, קוצצים את המנגולד והתרד לרצועות.
במחבת מקפיצים את נתחי העוף למספר דקות, עד שמזהיבים ומוכנים ומוציאים הצידה.
עם מעט שמן מקפיצים- מערבבים את רצועות הגזר ל 1-2 דקות. מוסיפים את המנגולד והתרד ומעט מים, כדי שאלה לא ייטגנו, אלא יותר יתאדו (אפשר ממיי השריית האטריות).
מערבבים ומכסים ל 1-2 דקות. מוסיפים את העוף ואת רוטב הסויה והסילאן. מערבבים היטב, בודקים תיבול ואם צריך מתקנים


מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב לספיחת הטעמים והרוטב


אפשר גם להגיש בצלחת את אטריות השעועית ואת המוקפצים מעליהם.


סלט אטריות שעועית

מאחר ונשארו לי קצת אטריות, החלטתי להכין מהן גם סלט קר.
בתחילה הוספתי להן כף שמן שומשום וכף רוטב סויה.
אח"כ חתכתי ירקות והוספתי: גזר קטן, כמה צנוניות, כמה גבעולי בצל ירוק ולא מעט כוסברה (כן, אני יודעת שיש שממש סולדים מכוסברה. וותרו, או השתמשו בפטרוזיליה במקום).
הוספתי גם מעט אגוזי קשיו



יצא יאמי ביותר!