"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 19 בדצמבר 2011

סוף סוף סושי

פעם היינו מכינים סושי כמעט בכל שבוע. בתקופה האחרונה לא יצא לי והגדולה שלי מנדנדת לי כמעט בכל יום שאכין כבר.
אז סופסוף הגעתי גם לזה!

האמת, זה דיי פשוט.
אני מכינה עם אורז מלא עגול, שאני פשוט מבשלת אותו ביותר מים למשך יותר זמן, עד שהוא יוצא דביק כזה


חשוב להכין את הכל מראש ואז קל ומהיר יותר לגלגל את הסושי.
זה משהו שדיי קל ללמד את הילדים לעשות ואז הם יכולים לגלגל ביחד אתכם, וליהנות מנשנושים תוך כדי התהליך (זו אולי הדרך היחידה בה הבן שלי מוכן להתקרב לאורז... כשהוא מלקלק אותו מידיו הדביקות).

חומרים

חבילת דפי אצת נורי (אנחנו אוהבים את ה gold)
אורז מלא עגול, מבושל בכמות של פי 3 מים
ירקות שונים חתוכים לרצועות ארוכות (מלפפון, גזר, צנונית, בצל ירוק ועוד)
2 ביצים
סלמון מעושן (למי שלא רוצה להתעסק עם דגים נאים ובכ"ז רוצה דג)
אבוקדו חתוך לרצועות
שונות: עלים ירוקים למיניהם, טחינה, שומשום שחור, דלעת כבושה ועוד מיני תוספות שמתאימות בעיניכם (מי אמר דגים נאים)

אופן ההכנה

כאמור, מתחילים עם האורז וכדאי כמה שעות קודם. כי האורז צריך כבר להיות קר כשעובדים איתו.
אני מכינה, כאמור, בכמות משולשת של מים ומבשלת עד שהם נספגים.
לפעמים מוסיפה אחרי כן חומץ אורז, לפעמים לא. אף פעם לא הוספתי סוכר ולא חסר לנו (על אף שבד"כ מוסיפים, עד כמה שידוע לי).
מכינים את החביתה, כי גם היא צריכה להתקרר לפני שעובדים איתה.
אני טורפת את הביצים עם רוטב סויה ומכינה חביתה כרגיל.
מניחה בצלחת כדי שתצטנן וחותכת לרצועות עבות יחסית


אפשר כבר לחתוך את הסלמון המעושן, גם לרצועות


בינתיים חותכים את הירקות למקלות ארוכים



כשהכל מוכן מתחילים לארגן את  הסושי עצמו.
כדאי שתהיה מחצלת גלגול, זה מקל על העניינים. אפשר לניילן אותה ואז קל יותר לנקות אותה אחרי כל שימוש (האורז לא נתקע בין הבמבוקים).
מניחים את המחצלת ועליה את דף אצת הנורי. לאצה יש 2 צדדים, מבריק ומחוספס יותר. את ה"מילוי" מניחים על הצד המחוספס יותר.
עליו משטחים את האורז היטב עד לגובה של כ 4/5. כך שמשאירים חלק עליון ריק. צריך שהאורז יגיע לכל אזורי האצה המותרים לשימוש, גם לצדדים


אפשר להתחיל להעמיס על האורז את מה שרוצים, כדאי שזה לא יגיע יותר מדיי למעלה, כי אנחנו עוד נצטרך לגלגל את כל העסק הזה...
פה בתמונה למעלה שמתי חביתה ועליה מלפפון, גזר וסלמון מעושן


פה יש רול לא לילדים עם רוקט, סלמון וגזר ומתחת להכל יש שורת טחינה.
הילדים שלי לא ינסו אפילו להתקרב לזה, אם כי אולי יהיו ילדים אחרים שכן...

עכשיו מגיע שלב הגלגול, שהוא שלב קצת טריקי ודורש רגע של תשומת לב.
לא משנה במה החלטתם להעמיס את הסושי אתם לוקחים את כל הדבר הזה- מחצלת, אצה וכל מה שעליה- ומתחילים לגלגל כלפי פנימה/ למעלה. ממש מחזיקים את הכל ביחד וממשיכים לגלגל עם המחצלת עד שיוצא מתחתיה רול.
אחרי פעם- פעמיים של אימון, אני בטוחה שתצליחו לעשות את זה.
הסוד הוא לעשות את זה מאד מהודק, עוד יותר ממה שנדמה לכם.
יגעתי ומצאתי סרטון שאני מרגישה איתו מספיק בנוח (על אף שיש בתחילתו פרסומת מעצבנת. תתעלמו ממנה), כדי לעזור למי שלא בקיא במלאכת הגלגול להבין במה מדובר. יש אינספור סרטונים, כך שאתם מוזמנים לחפש את מה שמתאים לכם. קחו בחשבון שיש כל מיני אופני גלגול שונים (אפשר, למשל, לגלגל על אצה בחצי הגודל ויותר להעמיס עליה וכן הלאה) ובחלק מהסרטונים יש דברת לא הכרחית כלל. אז קחו משם את מה שאתם צריכים, את החלק על טכניקת הגלגול והתחילו להתנסות בכך בעצמכם

הרולים ממבט צידי
הרולים ממבט עליון
וככה הם נראים כבר אחרי החיתוך
אפשר להגיש עם ג'ינג'ר מוחמץ, עם וואסבי ועם רוטב סויה.
אפשר גם להכין כל מיני מטבלים מתוחכמים יותר, כמו מיונז עם וואסבי וסויה, או מיונז עם צ'ילי מתוק, או טחינה מדוללת יותר עם וואסבי. כיד הדמיון הטובה עליכם.

שיהיה בתאבון!
[אולי תצליחו להשאיר משהו לארוחת הבוקר של הילדים בביה"ס. אני בספק... אצלנו זה אף פעם לא מצליח]


8 תגובות:

  1. נראה מעולה!
    אני חולטת קצת את הגזר כדי שלא יהיה כל כך קריספי ומוסיפה גם רצועות טופו שהושרו ברוטב סויה (הבית צמחוני לגמרי ואני גם לא אוכלת ביצים...)

    השבמחק
  2. אחלה רעיונות, מיה.
    אפשר גם להתפרע עוד יותר. למשל עם רצועות סלק, שצובעות את הכל בסגול כזה.
    באמת שהשמיים הם הגבול, כי בסה"כ מדובר בסוג של סנדביץ' קטן שאפשר למלאו בכל טוּב

    השבמחק
  3. זה עושה חשק להכין ובעיקר לאכול. מזמן לא עשיתי!

    השבמחק
  4. בעיקר לאכול, מסכימה איתך...
    הכי כיף אם מישהו היה דואג להכין לי סושי בכל יום. שוב, לא שזו כזו עבודה רצינית, פשוט יותר כיף לאכול כשמכינים עבורך

    השבמחק
  5. עשית גם לי חשק. אפשר קצת עזרה עם הכמויות?
    כמה אורז את מכינה? ולכמה רולים זה מספיק?
    וכמה רולים בד"כ יספיקו לאדם בארוחה?

    תודה!

    השבמחק
  6. אני מכינה בערך 400 גרם אורז (מלא עגול) וזה מספיק לי בערך ל-7 רולים.
    אנחנו אוכלים לשובע 5 אנשים ולפעמים גם חבר של אחד הילדים נמצא איתנו (איילה, מן הסתם, אוכלת קצת פחות, אם כי לא תמיד...).
    אלה בערך הכמויות שלנו פה.

    השבמחק
  7. סוף סוף הכנתי עם האורז העגול המלא (פעם ראשונה) - יצא מעולה!
    השריתי את האורז לפני, אני אוהבת שיוצא ממש רך
    הכנתי רולים צמחוניים עם מלפפון, אבוקדו (זה הפורמט היחיד בו אני אוכלת אבוקדו אז זה משמח אותי כי זה בריא), גזר, וטופו מטוגן קלות. יאממממממי! אפילו הבנזוג הקרניבור זלל.
    למחרת - פחות זמן ןאנרגיה להכין, אז פשוט גזרתי את האצות לארבע, ואילתרתי סושי בכל ריבוע.
    בקיצור - הוכתר כמזון מעולה לפוסט פארטום!

    השבמחק
  8. מגניב!
    איזה כיף לשמוע

    השבמחק