"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 31 בינואר 2012

מתכון עם שם מפוצץ שמכיל כרובית, דלעת וכל מיני תבלינים- מתוך הבלוג "פתיתים"

כפי שאמרתי, התחלתי לעקוב אחרי שלל בלוגי אוכל.
יש מעין מערכת סינון כזו שמביאה אליי למייל בכל יום (לפעמים כמה פעמים ביום) לקט ממגוון בלוגי אוכל [משום מה את שלי הוא לא הסכים להכניס עדיין, כי המערכת שלו עברה שדרוגים והוא לא מגיע להוספת בלוגים חדשים. מקווה שבהמשך...].
באחד הלקטים האלה תפס את עיניי מתכון שנראה מאד שונה ומעניין מתוך הבלוג "פתיתים"- 'קוביות דלעת בהל על קרם כרובית וקקאו'. שם מטורף, נכון? יש לו תמונות מעולות, שמסבירות היטב את כל התהליך.
הייתי חייבת לנסות! מאחר ואני חובבת כרובית מושבעת וטעמים מוזרים עושים לי את זה לפעמים (במיוחד בהריון).

מצאתי את הזמן המושלם להתנסות הזו, ארוחת שישי עם האחים שלי, כי תארתי לעצמי שהילדים לא יהיו פרטנרים טובים להתנסות הזו ואם כבר מכינים אז כדאי שיהיו עוד כמה אנשים מלבד בנזוגי ואני, נכון?

הלכתי לגמרי לפי התהליך שמתואר בבלוג, רק החלפתי את הדלעת בדלורית, כי זה מה שהיה לי (וכן, לצורך המתכון הזה אף קילפתי אותה, על אך שאינני נוהגת לעשות זאת).
אה, והחלפתי את החלב הרגיל במים וחלב קוקוס, כך שניתן לומר שיצאה לי גם תוצאה טבעונית למהדרין.

הכרובית מתבשלת לה עם שורשי למון גראס וחלב קוקוס
בדיוק נעקר לנו צמח שלם של למון גראס ושמרנו את השורשים למשהו... הנה, הגיע המשהו הזה. משתמשים בשורש בלבד, מקלפים אותו מהשכבות היבשות. בד"כ משמש לתבשילים תאילנדיים למיניהם

קרם הכרובית עם פולי הקקאו
כאמור, קוביות דלורית במקום דלעת
בעלי ובמכתש: זרעי כוסברה והל
הדלורית המתובלנת (והריחנית)
המנה כולה
יצא טעים ושווה ביותר.
והאמת? לא ממש מסובך, סתם כמה שלבים שצריך לעשות ואז לחבר יחדיו.
ממליצה בחום!