"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 7 ביוני 2012

סלט מעניין עם אספרגוס, פטה ונבטי עדשים אדומות

טוב, הייתי חייבת...
כולם נסעו לים, קטני ישן ממש יפה לידי על הפוף וחבילת האספרגוס ממש קראה לי כבר מהמקרר לעשות איתה משהו.
ויש כמה דברים שרציתי לעשות עם אספרגוס וגם קראתי פוסט מעולה של אפרת עם סלט שנראה פשוט מעולה. וגם היו לי את כל המרכיבים פשוט...


אז החלטתי לעשות מעשה ולשלב כוחות. לפנק את בנזוגי ("המיילדת") במנה קצת מושקעת יותר לארוחת הערב.
תחזיקו לי אצבעות... שקטני לא יתעורר.... שכולם לא יחזרו מהר מדיי.... שאספיק....

חומרים

חבילת אספרגוס
כוס עדשים אדומות מונבטות (אפשר גם סוגים אחרים של נבטים, או לחלופין עדשים אדומות מבושלות)
100 גרם גבינת פטה
צרור כוסברה (כן, אפשר להחליף בפטרוזיליה. לשונאי הכוסברה למיניהם- איך, איך אפשר?)
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן זית בנדיבות

אופן ההכנה

קוצצים את החלק התחתון, הסיבי, של האספרגוס ובעזרת קולפן ירקות פורסים רצועות דקיקות של אספרגוס, ממש כפי שמוסבר ב"פתיתים" (הקישור הראשון, פה למעלה).
מרתיחים סיר עם מים וכף מלח ומבשלים את רצועות האספרגוס למשך דקה בלבד. מוציאים, מסננים, מצננים ומניחים רגע בצד




חותכים את הפטה לריבועים בגודל הרצוי, קוצצים את הכוסברה.
אפשר להתחיל להתקין את המנה

עדשים אדומים מונבטים

תוספת של פטה וכוסברה


רצועות האספרגוס קפצו פנימה

מתבלים (מלח, פלפל, מיץ לימון) ומפנקים בשמן זית לפני הערבוב העדין.

אפשר להוסיף צלפים, כמו במתכון ההוא, אפשר גם צ'ילי גרוס.
אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים, אם רוצים.

היה לי קשה להשאיר משהו לבעלי שהודיע באמצע שהם קופצים לחברים אחרי הים ואולי יאכלו שם ארוחת ערב בכלל... נו, טוב, השארתי לו (קצת...)