"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 12 באוגוסט 2012

פשטידות אישיות

כבר הרבה זמן אני מתכוונת לפרסם את הפוסט הזה, אולם כל פעם היה משהו מעניין אחר שדחק אותו עוד ועוד קדימה בלוח השנה.
אז הנה הגיע הזמן לתת לו כבוד. אמנם מנת שאריות ובכל זאת מגיע לה, לא? כי לכולנו יש תמיד שאריות ואנחנו רוצים לעשות איתן משהו

_____________________________________________


מדיי פעם מצטברות פה שאריות של מנות ובכל פעם אני שוברת את הראש מה להכין איתן [זה מה שהכנתי בפעם הקודמת].
הפעם הלכתי על פשטידות שאריות אישיות. קטנות וחמודות כאלה שמתאימות גם לארוחות קטנות, גם לארוח וגם להביא ל"כיבוד לידה".

חומרים

שאריות של אורז, פסטה, קינואה, תפוחי אדמה, ירקות, קטניות ועוד
גזר מגורד
תירס (משאריות של קלחים, כמובן)
אפונה קפואה
בצל קצוץ
2 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
[אם רוצים ללכת על הכיוון המלוח, אפשר יוגורט וגבינות מלוחות]
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום

אופן ההכנה

שופכים לקערה את כל השאריות



מוסיפים גזר מגורד, בצל קצוץ וכל ירק אחר שמתאים לכם ונמצא בבית






מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה ואת התבלינים ומערבבים היטב





מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבניות שקעים ומניחים בהן את התערובת


אופים 40-50 דקות, או עד שהכל מוכן ומתאחד לו יחדיו


מוציאים לצלחת ואוכלים בהנאה