יש לי תקופות של חשק עז לפטריות (אולי צורך באבץ? או בסלניום?).
קניתי כמה סוגים והחלטתי להכין מהם פשטידה מהממת בטעימותה.
לשם כך גייסתי תחתית נטולת חיטה למהדרין, על בסיס קמח שקדים לפי המתכון הזה.
אם רוצים לעשות את הכל גם ללא מוצרי חלב, זה לגמרי אפשרי.
חומרים
לתחתית הפאי:
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות שמן קוקוס
1 ביצה
למילוי:
חמאה או שמן קוקוס לטיגון
כמה שיני שום פרוסות
2-3 בצלצלי שאלוט (אפשר גם בצל בינוני רגיל)
2 חבילות פטריות- אני השתמשתי בשמפיניון ושי- מג'י
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
3 ביצים
אופציונלי: 2-3 כפות גבינה שמנה מגורדת (פרמז'ן, קשקבל וכו')
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים בפולסים את קמח השקדים והמלח.
מוסיפים את השמן והביצה ומערבלים עד ליצירת כדור אחיד.
משמנים מעט תבנית פאי ומהדקים את הבצק לתחתית בצורה אחידה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת מחממים חמאה/ שמן קוקוס ומטגנים את השום והשאלוט עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב
מוסיפים את הבזיליקום והתבלינים לעוד 1-2 דקות ערבוב ומסירים מהאש.
טורפים את הביצים, מוסיפים את הגבינה המגורדת אם משתמשים בה ומערבבים פנימה את תערובת הפטריות
מניחים בתוך התבנית, מעל התחתית ומכניסים לתנור
אופים כ-30 דקות או עד שהכל נראה מוכן- למראה ולנעיצת קיסם/ מזלג
זו פשטידה טעימה להפליא שניתן להקפיא או לשמור במקרר (אם יתנו לכם)
*** אפשר להשתמש בתחתית הזו למילוי במגוון מילויים שונים ומעניינים.
יש לכם רעיונות אחרים למילוי? מוזמנים להכין, לספר לנו ואפילו לשלוח תמונות אליי למייל ואעלה אותן בהמשך
קניתי כמה סוגים והחלטתי להכין מהם פשטידה מהממת בטעימותה.
לשם כך גייסתי תחתית נטולת חיטה למהדרין, על בסיס קמח שקדים לפי המתכון הזה.
אם רוצים לעשות את הכל גם ללא מוצרי חלב, זה לגמרי אפשרי.
חומרים
לתחתית הפאי:
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות שמן קוקוס
1 ביצה
למילוי:
חמאה או שמן קוקוס לטיגון
כמה שיני שום פרוסות
2-3 בצלצלי שאלוט (אפשר גם בצל בינוני רגיל)
2 חבילות פטריות- אני השתמשתי בשמפיניון ושי- מג'י
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
3 ביצים
אופציונלי: 2-3 כפות גבינה שמנה מגורדת (פרמז'ן, קשקבל וכו')
אופן ההכנה
במעבד מזון מערבלים בפולסים את קמח השקדים והמלח.
מוסיפים את השמן והביצה ומערבלים עד ליצירת כדור אחיד.
משמנים מעט תבנית פאי ומהדקים את הבצק לתחתית בצורה אחידה
התחתית יצאה קצת ירקרקה כי ניצלתי את מה שנשאר במעבד המזון מהפסטו שהכנתי לפני כן כדי לתבל קצת את התחתית. אפשר בלי ואפשר בהחלט להוסיף תבלינים- יבשים או טריים |
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת מחממים חמאה/ שמן קוקוס ומטגנים את השום והשאלוט עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב
מוסיפים את הבזיליקום והתבלינים לעוד 1-2 דקות ערבוב ומסירים מהאש.
טורפים את הביצים, מוסיפים את הגבינה המגורדת אם משתמשים בה ומערבבים פנימה את תערובת הפטריות
מניחים בתוך התבנית, מעל התחתית ומכניסים לתנור
אופים כ-30 דקות או עד שהכל נראה מוכן- למראה ולנעיצת קיסם/ מזלג
זו פשטידה טעימה להפליא שניתן להקפיא או לשמור במקרר (אם יתנו לכם)
*** אפשר להשתמש בתחתית הזו למילוי במגוון מילויים שונים ומעניינים.
יש לכם רעיונות אחרים למילוי? מוזמנים להכין, לספר לנו ואפילו לשלוח תמונות אליי למייל ואעלה אותן בהמשך
נראה מגרה. עשית לי חשק לפטריות!
השבמחקהיי ורד,
השבמחקהכנתי את הפשטידה אתמול, טחנתי את השקדים ועשיתי קמח שקדים (עם הקליפה) והכנתי את הפשטידה, והיום בעודי גולשת לי באתר שלך אכלתי ממנה ונהניתי מכל ביס...תודה
איזה מגניב!
מחקבתאבון
הכנתי היום בסגנון פיצה.
השבמחקעם עגבניות מבושלות (מקופסא הפעם), פסטו בייתי, פרמז'ן וביצים.
יצא מדהים!