"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 1 בנובמבר 2012

פשטידת פטריות מהממת

יש לי תקופות של חשק עז לפטריות (אולי צורך באבץ? או בסלניום?).
קניתי כמה סוגים והחלטתי להכין מהם פשטידה מהממת בטעימותה.

לשם כך גייסתי תחתית נטולת חיטה למהדרין, על בסיס קמח שקדים לפי המתכון הזה.
אם רוצים לעשות את הכל גם ללא מוצרי חלב, זה לגמרי אפשרי.

חומרים

לתחתית הפאי:
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות שמן קוקוס
1 ביצה

למילוי:
חמאה או שמן קוקוס לטיגון
כמה שיני שום פרוסות
2-3 בצלצלי שאלוט (אפשר גם בצל בינוני רגיל)
2 חבילות פטריות- אני השתמשתי בשמפיניון ושי- מג'י
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
3 ביצים
אופציונלי: 2-3 כפות גבינה שמנה מגורדת (פרמז'ן, קשקבל וכו')

אופן ההכנה

במעבד מזון מערבלים בפולסים את קמח השקדים והמלח.
מוסיפים את השמן והביצה ומערבלים עד ליצירת כדור אחיד.
משמנים מעט תבנית פאי ומהדקים את הבצק לתחתית בצורה אחידה

התחתית יצאה קצת ירקרקה כי ניצלתי את מה שנשאר במעבד המזון מהפסטו שהכנתי לפני כן כדי לתבל קצת את התחתית. אפשר בלי ואפשר בהחלט להוסיף תבלינים- יבשים או טריים

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת מחממים חמאה/ שמן קוקוס ומטגנים את השום והשאלוט עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים היטב


מוסיפים את הבזיליקום והתבלינים לעוד 1-2 דקות ערבוב ומסירים מהאש.
טורפים את הביצים, מוסיפים את הגבינה המגורדת אם משתמשים בה ומערבבים פנימה את תערובת הפטריות



מניחים בתוך התבנית, מעל התחתית ומכניסים לתנור



אופים כ-30 דקות או עד שהכל נראה מוכן- למראה ולנעיצת קיסם/ מזלג



זו פשטידה טעימה להפליא שניתן להקפיא או לשמור במקרר (אם יתנו לכם)



*** אפשר להשתמש בתחתית הזו למילוי במגוון מילויים שונים ומעניינים.
יש לכם רעיונות אחרים למילוי? מוזמנים להכין, לספר לנו ואפילו לשלוח תמונות אליי למייל ואעלה אותן בהמשך


4 תגובות:

  1. נראה מגרה. עשית לי חשק לפטריות!

    השבמחק
  2. היי ורד,
    הכנתי את הפשטידה אתמול, טחנתי את השקדים ועשיתי קמח שקדים (עם הקליפה) והכנתי את הפשטידה, והיום בעודי גולשת לי באתר שלך אכלתי ממנה ונהניתי מכל ביס...תודה

    השבמחק
  3. הכנתי היום בסגנון פיצה.
    עם עגבניות מבושלות (מקופסא הפעם), פסטו בייתי, פרמז'ן וביצים.
    יצא מדהים!

    השבמחק