"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 10 במרץ 2013

אבוקדו, תמרים, תפוז ו... בצל חיים יחד בסלט נפלא

זה אחד הסלטים הכי ותיקים שאני זוכרת את עצמי מכינה. טוב, חוץ מסלטי ירקות קלאסיים כאלה.
כשגיליתי אותו לפני הרבה שנים ממש שמחתי ומאז אני מחכה לעונה המתאימה, בה כל המרכיבים מצויים ביחד, כדי להכין אותו.
הוא פשוט, קל, טעים וכייפי מאד

חומרים

אבוקדו בשל
3-4 תמרים (מאיזה סוג שאתם אוהבים. אנחנו חסידי הברהי)
תפוז אחד
בצל בינוני (אפשר סגול- אם יש- מוסיף צבע)
לרוטב: 1 כף שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח, פלפל (אפשר בלסמי למי שאוהב)

אופן ההכנה

חותכים את האבוקדו והתפוז לריבועים.
קוצצים את התמרים.
מכינים טבעות מהבצל.
מערבבים את מרכיבי הרוטב ביחד.
מאחדים הכל בקערה אחת, בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך ו.....
טוב, אתם כבר יודעים את ההמשך

ברגע האחרון הוספנו גם עלי חרדל מהחצר