"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 21 במאי 2013

תבשיל זנב וירקות

נכון שכולם מכירים "מרק זנב"? לפחות בשם...
אז אפשר להשתמש בזנב גם כנתח בתבשיל ולא רק במרק.
זהו נתח שומני ומשביע מאד, עשיר בטעמים וממש מתאים לבישול איטי.
ביחד עם כל מיני ירקות זו ארוחה משביעה ומזינה שממש אפשר לארגן מהר.
אפשר להניח את כל החומרים יחדיו בסיר לבישול איטי ולצאת לסידורים/ עבודה. או לשים את הסיר בלילה לפני השינה כך שבבוקר הכל כבר יהיה מוכן ויהיה מה לקחת לעבודה/ לימודים

חומרים

נתח זנב במשקל של בערך ק"ג
שמן קוקוס
ירקות שונים ומגוונים: בצל, כרוב, לפת, גזר, תפו"א ועוד *** לדפ"מ SCD ירקות מתאימים ***
1 פחית של עגבניות חתוכות, או 4-5 עגבניות בשלות חתוכות *** לדפ"מ SCD יש להעדיף עגבניות בשלות ***
מלח, פלפל לפי הטעם
1/2-1 כוס ציר עצמות או מים

אופן ההכנה

במחבת מחממים שמן קוקוס וסוגרים את נתחי הבשר משני הצדדים למשך כמה דקות, עד שהם משנים צבע לחום.
חותכים את הירקות לחתיכות גסות יחסית ומניחים בתחתית של סיר לבישול איטי, או בסיר לבישול בתנור. אפשר גם בסיר לבישול על הגז אם רוצים [גיליתי שאני ממש אוהבת כרוב מבושל... יאמי!]
מוסיפים את נתחי הבשר, ביחד עם העגבניות החתוכות, הנוזלים ותבלינים. מערבבים קלות- ממש לא חייבים להשקיע פה המון.
מפעילים את הסיר ל 7-8 שעות על דרגת חום נמוכה, או ל- 4-6 שעות על דרגת חום גבוהה בסיר לבישול איטי.
אם מכינים בתנור אפשר לחמם על 160 מעלות כ 2-3. אפשר לבדוק באמצע ולראות אם הבשר כבר מוכן ונופל מהעצמות.
אותו הדבר לגבי בישול בסיר על הגז.
כמובן שניתן לטעום ולבדוק טעמים ולהוסיף לפי הצורך



בשבילי זו מנה בפני עצמה, כמובן שמי שמעוניין יכול לאכול מעל או ליד אורז וכדומה יכול בשמחה. גם סלט יהיה נפלא לצד המנה הזו.
כמה זה כיף להכין ארוחות כאלה בהן אפשר לשים את הכל, ללכת לעיסוקיי ולחזור לארוחה. נוח, נכון?