"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 19 בספטמבר 2013

תבשיל קינואה, דלעת ובשר טלה

מאחר ונשאר לי לא מעט בשר מזרוע הטלה ההיא, החלטתי להכין ממנו תבשיל משובח נוסף

חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס
פיסת דלעת
בצל גדול
נתחי בשר טלה שנותרו מבישול קודם (אפשר גם "חדשים" או להמיר בנתחי בקר/ עוף)
1 כוס קינואה
2 כוסות ציר עצמות/ מים
חופן חמוציות
מלח, קארי, אבקת שום

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל והדלעת.
חותכים את נתחי הבשר לנתחים קטנים


שוטפים היטב את הקינואה, או משתמשים בקינואה שהושרתה לכמה שעות/ לילה במים.

בסיר רחב מחממים את שמן הקוקוס ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב במשך 5-7 דקות, עד שהדלעת דיי מתרככת


מוסיפים את התבלינים ואת נתחי הטלה וממשיכים לערבב לעוד כמה דקות.
מוסיפים את הקינואה לערבוב לעוד 1-2 דקות



שופכים פנימה את הנוזלים ביחד עם החמוציות


מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.
ממשיכים לבשל עד שהמים נספגו. מתקנים תיבול ומגישים.
אפשר לאכול חם וגם קר