"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 24 בספטמבר 2013

תפוחי אדמה בשמנת

אני יודעת שיש לי כבר מנה דומה לזו בבלוג
אב---------ל........
יש משהו במנה הזו שבאמת מזכיר לי את בית הוריי. והוא מציע מעין סוג של נחמה כזו... לא יודעת להסביר את זה, כי לא באמת אכלנו את זה המון כשגדלתי ובכ"ז.
בקיצור, מדיי פעם עולה בי החשק למנה שכזו. ויש כל מיני ואריאציות.
אז תהנו גם אתם

חומרים

5-6 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 מיכל שמנת מתוקה/ שמנת של פעם
1 ביצה
מלח, פלפל, רוזמרין מיובש, מוסקט, אבקת שום (אפשר להוסיף או לגרוע, כמובן)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי בינוני- לא דק מדיי ולא עבה מדיי. באמצע כזה...


פורסים גם את הבצלים לעיגולים.
טורפים את השמנת עם הביצה והתבלינים


מתחילים לסדר את תבנית האפייה בשכבות של תפוחי אדמה ובצל



יוצקים מעל את תערובת השמנת ומנענעים כדי שהיא תתפזר היטב בין תפוחי האדמה



אופים כשעה ואוכלים בהנאה