"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 4 באוקטובר 2013

פודינג דלעת

אני יודעת, זה נשמע מוזר!
מסכימה.
גם מאד אמריקאי כזה- כל דבר עם דלעת...

במקור זה בכלל הרוטב של גרנולת האגוזים שלי.
אולם בפעם האחרונה שהכנתי אותה לא יכולתי להפסיק לאכול את זה, אז החלטתי ששווה לשתף את כוווולם.

זו מנה אחרונה משגעת- חמה או קרה, מהמקרר. ואפילו אפשר להקפיא, או לשלב עם גלידה, או לקרוא לזה "גלידה".
בקיצור, חבר'ה זה ממש משהו טוב!
וגם... קל להכין את זה ממש מהר. כשבא משהו מתוק, או אם שכחתם להכין מנה אחרונה, או אם אתם רוצים משהו מהיר, משביע ומזין לארוחת בוקר נגיד.
וגם.... נראה לי שאפשר לשלב שם פצפוצי שוקולד בקלות (אמיתיים, משוקולד מריר עם % קקאו גבוהים כזה) וזה כבר מעולה בעיניי!

חומרים

פיסת דלעת
3-4-5 תמרים (תחליטו לבד)
1-2 כפות שמן קוקוס
1/2 כפית קנמון
1 כפית וניל

אופן ההכנה

חותכים את הדלעת לחתיכות ומבשלים לריכוך במשך כמה דקות.
אפשר גם לאדות, או בכל דרך המקובלת עליכם.
כשהדלעת רכה מכניסים אותה למעבד המזון ביחד עם התמרים, שמן הקוקוס, הקנמון והוניל ומערבלים עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים כלל.
מוציאים לכלי הגשה אם רוצים לאכול חם, או מכניסים למקרר או להקפאה



אפשר להוסיף בבישול 1-2 כפיות של קמח קוקוס, או לפזר מעל פתיתי קוקוס ללא סוכר.
אתם ממש חייבים לנסות את זה!