"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

שקשוקה לבנה

נכון ששקשוקה מכינים על בסיס רוטב עגבניות?
אז החלטתי להכין על בסיס אחר...

חומרים

כפית חמאה
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 חבילת פטריות (מה שאתם אוהבים)
שמנת (של פעם, מתוקה, מה שרוצים)
3 ביצים
מלח, פלפל, טימין

אופן ההכנה

מחממים במחבת חמאה וזורקים אליו פנימה את השום הפרוס לכמה דקות.
מוסיפים את הפטריות לעוד ערבוב של כמה דקות, כדי שיספגו את החמאה היטב, מסויפים גם את התבלינים לערבוב.
כשהפטריות מוכנות, מוסיפים את השמנת וכשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים פנימה את הביצים.

אני אוהבת שהביצים נשארות שלמות, אולם מניחה שאפשר גם לשקשק אותן, עבור מי שאוהב.
אני גם אוהבת שהחלמונים נשארים קצת נאים (גם מהבחינה התזונתית זה מזין יותר, כי נשארים כך יותר רכיבי תזונה)