"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 16 בדצמבר 2013

מה אכלתי אתמול בבוקר הקר



לא האמנתי כמה קר היה אתמול בבוקר.
על חלון הרכב הצטבר כפור, המים בצינורות הווישרים קפאו ולא עזרו לי להסיר את הכפור.
רק אחרי כמה דקות טובות של נסיעה לגן הכפור הסכים להפשיר...
ועדיין מד הטמפ' הראה 3 מעלות- זה הגיוני? במרכז הארץ???

חזרתי הבייתה והתיישבתי לעבוד (בלי אינטרנט... לשלושה ימים!!! יש!!! תיקנו אותו עד הערב, סחטיין על בזק)
ואז הבנתי שאני רוצה לאכול משהו. חם!

מזל שאמנון קפץ אתמול והביא לנו כמה פיסות דלעת בכיף שלו!
מייד חתכתי אותה ובישלתי, כדי להכין פודינג דלעת משגע ומחמם, עם הרבה שמן קוקוס.
פיזרתי מעל קצת מגרנולת האגוזים שלי והוספתי פיסת שוקולד שלי מגורדת מעל, שנמסה לה בחגיגיות דיי מהר







בהחלט דרך נפלאה להתחיל את היום!