"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 27 ביולי 2014

קוביות דלעת בתנור עם שמן קוקוס, קנמון ושום

משהו פשוט ומנחם כשאין הרבה זמן להכין ובכל זאת יש הרבה דלעת

חומרים

פיסת דלעת
מלא שיני שום (אולי 10)
הרבה שמן קוקוס (בטח כמה כפות טובות)
קנמון, מלח גס, פלפל גרוס (אפשר גם צ'ילי) *** לפרוטוקול האוטואימוני AIP תבלינים "כשרים" ***

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
חותכים דלעת לריבועים, מניחים בקערה.
קוצצים שום היטב



מערבבים את הדלעת והשום וכל שאר החומרים ומכניסים לתנור






ומוציאים אחרי 40-50 דקות של ריח מהמם בבית