"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

ארוחת ערב מהירה בברלין

אני יודעת, אמרתי לא לצפות ממני ליותר מדיי פוסטים בגלל הנסיעה.
אז מדיי פעם רק אשתף בארוחות שהכנו על הדרך...

והפעם ארוחת ערב מהירה אחרי יום ארוך ומתיש של שיטוטים ברחבי העיר הגדולה.
בזמן שכולם התקלחו והתארגנו להם עמדתי להכין את זה.

בעצם מדובר על מנה של מוקפצים מהירים שכמובן יכולה להיאכל גם לארוחת צהריים

חומרים

בצל
2-3 שיני שום
 2 גזרים
אפונה קפואה (כמה כפות? 1/2 חבילה?)
400 גרם נתחי עוף (אני יודעת רק כי קניתי את זה ארוז והיה כתוב על החבילה, אחרת אפשר כמה שנכון לכם)
שמן קוקוס
מלח גס, פלפל גרוס, קצת רוטב סויה, קצת סילאן ***לפרוטוקול האוטואימוני AIP עם תבלינים "כשרים" בלבד ***

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל, פורסים את השום, חותכים את הגזר לפסים דקיקים יחסית, חותכים את העוף לנתחים.
מחממים שמן קוקוס במחבת וזורקים אליו את הבצל והשום לערבוב של כמה דקות עד להזהבה, מוסיפים את הגזר ומערבבים במשך כמה דקות. מוסיפים את האפונה, שוב לכמה דקות ערבוב.
מוסיפים את נתחי העוף ונותנים להם להתערבב ולשנות צבע.
מוסיפים את התבלינים, טועמים ו... מגישים.
המנה הזו סיפקה בהחלט(!!!) 6 סועדים רעבים, ביחד עם 2-3 מלפפונים חתוכים בצד