"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 12 בספטמבר 2014

חביתת פטריות מקומיות

אנחנו מתארחים אצל חברים באוסטריה וקבלנו מהם פטריות מקומיות,  ביחד עם המלצה על חביתה או פריטטה



חומרים

בצל קצוץ
פטריות
פטרוזיליה קצוצה
שן שום קצוצה
מלח,  פלפל
ביצים לפי מספר הסועדים (אני הכנתי עם 6 לשלושה סועדים)

אופן ההכנה

במחבת מחממים חמאה/ גהי/ שמן קוקוס ומכניסים את הבצל.  מערבבים עד להזהבה ומוסיפים את הפטריות


נותנים להן להוציא את הנוזלים שלהן  במשך כמה דקות ואז מוסיפים את הפטרוזחליה,  השום והתבלינים ומערבבים עוד כמה דקות



מוסיפים את הביצים ומקשקשים



לפטריות האלה יש ריח נפלא וטעם שמזכיר משהו בין קנמון לציפורן לפלפל שחור.
אנחנו אכלנו עם שמנת חמוצה וסלט.  יאמי!