"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 23 באוגוסט 2015

סלט סלק של אחי הצעיר

יש לי שני אחים שצעירים ממני.
הכי צעיר ביקר אותנו פה במשך כמה ימים ובעיקר עזר לבעלי בכל מיני בניות, ארגונים, סידורים.
היה ממש כיף איתו.
הוא בתקופת סלטי הסלק שלו, אז יום אחד הפיק סלט סלק פשוט וגאוני לגמרי.
הכנו אותו איזה 3-4 ימים ברצף מרוב שהיה טעים.
ופשוט פשוט, בדיוק מה שצריך פה בקיץ




חומרים

סלק מגורד
2-3 עגבניות קצוצות
שן שום כתושה
צרור עלי כוסברה קצוצים
1/2-1 כפית כמון
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל
שמן זית

אופן ההכנה

מחברים את הכל ביחד.
פשוט, כבר אמרתי?




שיהיו ימים צבעוניים וקרירים!